DRUGI DAN
DORUČAK
Pljeskavice od tikvica: Izrendajte 300 g mekog dela tikvica, ocedite, dodajte kašiku brašna, jedno jaje, malo soli i kašičicu sode bikarbone. Izmešajte i ispecite na biljnom ulju.
UŽINA I
Salata od tikvica: Mlade tikvice isecite na tanke štapiće, dodajte bilo koju zelen pa začinite maslinovim uljem i sokom od limuna.
RUČAK
Riba s tikvicama: Dvesta grama fileta bilo koje ribe prelijte sokom od limuna i uvijte u foliju zajedno s komadićima luka i tikvica pa zapecite u rerni.
UŽINA II
Pasta od kravljeg sira s tikvicama: Naseckajte 300 g mekog dela tikvica, dve slatke paprike i jednu glavicu luka pa prodinstajte na biljnom ulju. Kad se dinstano povrće ohladi, sameljite ga u blenderu, uz dodatak 150 g kravljeg sira.
VEČERA
Tikvice s pečurkama: Iseckajte 100 g pečuraka i propržite ih na biljnom ulju. Na istom ulju propržite i tikvice iseckane na komadiće. Izmešajte s pečurkama i pospite sa zeleni.
TIKVICE TOPE KILOGRAME


previous post