Ruski doktor
  • Novi broj
  • Ishrana
  • Priroda
  • Zdravlje
  • Promo
  • Kontakt

Ruski doktor

  • Novi broj
  • Ishrana
  • Priroda
  • Zdravlje
  • Promo
  • Kontakt
Priroda

ZAČINI KOJI ČUVAJU JETRU I ŽUČ

Ako prilikom kuvanja korisite mnogo začina, pravo je vreme da isprobate neke nove, lekovite “note”. Saznajte koji su od njih korisni kad jetra i žučna kesa ne rade baš najbolje

Osim što daju hrani prefinjen ukus i miris, začini imaju mnogo lekovitih svojstava, između ostalog – olakšavaju varenje i apsorpciju hranljivih supstanci. Kad ih vešto koristimo, ovi dodaci jelima omogućavaju nam da očuvamo normalno varenje i metabolizam, održimo kardiovaskularni i endokrini sistem u dobrom stanju, ojačamo imunitet i čulne organe… U slučaju zastoja u radu jetre, žučne kese i žučnih puteva – trebalo bi koristiti sledeće biljke.

Korijander
Korijander je nezamenljiv začin za aromatizovanje hleba, sira, kobasica, konditorskih proizvoda, konzervisanih jela od mesa i ribe, marinada, turšije… U ishrani se upotrebljava lišće specifičnog mirisa, ali i plodovi delikatne, pikantne arome.
* Korijander podstiče apetit i poboljšava varenje. Podstiče lučenje žuči u slučaju oboljenja jetre i žučne kese.
Odvar od plodova: Dve kašike isitnjenih plodova prelijte sa 300 ml ključale vode, ostavite to da odstoji 30 minuta, a zatim procedite. Pijte po dve kašike dva-tri puta dnevno, 20 minuta pre jela.
Kim
Kim se koristi za aromatizovanje pekarskih proizvoda te kiseljenje krastavaca i kupusa, ali i kao začin za supe, sosove, jela od mesa…
* Kim daje hrani karakterističan ukus i miris, a takođe olakšava varenje i apsorpciju masnih i teških jela.
Jača izlučivanje žuči i drugih sokova za varenje, suzbija gnjiljenje (truljenje) hrane i njenu fermentaciju u crevima, ublažava spazam glatke muskulature… Plodovi kima ulaze u sastav mešavina za izlučivanje žuči koje se preporučuju u slučaju kamena u žuči i patoloških stanja urinarnih puteva.

ZAČINI KOJI ČUVAJU JETRU I ŽUČ was last modified: October 19th, 2017 by Marina Marić

Pages: 1 2

jetraruski savetisavetizačiniZAČINI KOJI ČUVAJU JETRU I ŽUČžuč
0 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
REN ZA LEPO LICE
next post
RUSKA NARODNA SREDSTVA ZA BORBU S GLjIVICAMA I PLESNI

Pogledajte obavezno i ovo:

Kalcit jača kosti i nerve

Šuma u februaru: puna je lekovitog blaga

Apoteka na prozorskoj dasci

Badjaga: Modrice nestaju za tri dana

Potočarka za bistar um

Ginko biloba: Drvo mladosti


Ostavite komentar Otkaži odgovor

Potražite na kioscima

Oglašivači

Najpopularnije na sajtu!

  • Zavirite u februarski broj!

  • KANDIDA U CREVIMA – Neophodan je hitan PROTIVNAPAD!

  • Prelistavamo januarski broj!

  • Šta sve može aktivni ugalj?

  • Hidrogen u borbi protiv kardiovaskularnih oboljenja

Najsvežije na sajtu

  • Zavirite u februarski broj!

  • Boja i karakter

  • Spas od alergije: Na vrhu noža

  • Tajne mongolskih iscelitelja

  • Kalcit jača kosti i nerve

Pretražite sajt po pojmovima

anemija Bela imela bol bronhitis cvekla depresija dijeta gastritis giht glavobolja infarkt ishrana ishrana i zdravlje jačanje imuniteta kancer kopriva lekovita svojstva lekovito bilje lepota lečenje limun maske za lice med migrena mršavljenje nadutost nega nega kože novi broj prehlada pritisak recepti ren ruska istraživanja ruska narodna medicina ruski doktor ruski recepti ruski saveti saveti srce višak kilograma zdravlje zdravlje jetre čaj šargarepa
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
Footer Logo

@2016 - Ruski doktor. All Right Reserved.


Back To Top