29.08.2017 Ishrana

KOKTELI KOJI NAM VRAĆAJU MLADOST

Svaka bi žena želela da zauvek ostane mlada i lepa, ali i zdrava! Nudimo vam izbor ruskih recepata za koktele koje bi trebalo da uzmete u obzir

Ruski antistres koktel
Sok od pet limunova, pet litarskih flaša gazirane mineralne vode (može i obična mineralna voda) i deset kašika meda. Sve izmešajte i svakodnevno pijte. Ova količina predviđena je za deset dana.
Može i ovako: u običnoj čaši izmešajte sok od pola limuna, kašiku meda i pola litra mineralne vode. I – koktel je spreman! Popijte ga natašte.
* Ovaj koktel odlično pomaže u borbi sa stresom i nesanicom – i podmlađuje organizam.

Čajevi od jarebike za podmlađivanje
* Bobice crvene jarebike izvor su fitoestrogena, vitamina i mikroelemenata. Njeni plodovi slični su jabukama, voću čudotvorne snage koje podmlađuje organizam.
– Smesu od sušenih plodova crvene jarebike i šipurka u odnosu 1:1 isitnite u mlinu za kafu. Kuvajte po kašičicu na šolju ključale vode i pijte umesto čaja.
– Takođe, lekovita je i dalja rođaka jarebike – crna aronija. Izmešajte jednake količine suvih plodova šipurka i crne aronije, a zatim isitnite to u mlinu za kafu. Skuvajte dve kašike mešavine s dve šolje ključale vode. Nakon što to odstoji pola sata, dodajte malo šećera ili meda – i popijte uzdravlje!

Lek za starost
Četiri kilograma celerovog korena, 400 g meda, 400 g belog luka, 8 limunova i 400 g korena rena sameljite u mašini za meso, a zatim stavite to u staklenu ili emajliranu posudu. Povežite gazom i ostavite 12 sati na toplom mestu, a onda tri dana držite na hladnom. Zatim smesu ocedite i usipte u flaše, koje ćete ostaviti u frižideru. Lek uzimajte svakodnevno, po kašičicu triput dnevno, petnaest minuta pre jela.

OSTATAK TEKSTA NAĆI ĆETE NA STRANI 2!

još iz kategorije