
Zašto je važna upotreba čia semena u ishrani i koje su njihove prednosti?
Sve je češća upotreba čia semena u ishrani, a postoji i veoma dobar razlog za to. Čia semenke spadaju u superhranu zbog niza korisnih svojstava. Č...
Kruške su vrlo korisne jer sadrže mnoge supstance neophodne ljudskom organizamu, kao i vitamine C, K, P, B2, B3 i B6. Ovi plodovi posebno su bogati celulozom, a šećer je zastupljen uglavnom u vidu fruktoze – zbog toga je preporučljivo da se sveže i suve kruške i jela od njih uključe u dijetu za dijabetičare i gojazne osobe.
Kompot od kruške, čaj, odvar i sokovi od ovog voća takođe su korisni u slučaju upale bubrega i mokraćnih kanala, budući da često i obilno korišćenje pomenutih napitaka doprinosi boljem izlučivanju urina.
Sveže kruške i kompot od njih pomažu čišćenje creva. Za to je zaslužan pektin, koji se nalazi u kruškama, ponaša se kao diuretik i ima blagu laksativnu aktivnost. Pektin takođe pomaže u snižavanju nivoa holesterola, naročito ukoliko se jedu sveže neoguljene kruške, s tankom i mekom korom.
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net