Napravite lekove od otpadaka hrane!

by | 03.08.2017

 

LUKOVINA
Svaki put kada koristite luk, setite se da sačuvate njegovu ljusku i čuvajte je u platnenoj vreći na hladnom mestu (najbolje u špajzu). Dugo može da stoji i izuzetno je korisna.
UPOTREBA:
Pri suvom kašlju, 2 supene kašike lukovine preliti sa 1/2 litre vode. Kuvati na blagoj vatri 15 minuta. Ostaviti da
odstoji sat vremena, pa procediti. Piti po 1/4 čaše podgrejanog čaja tri puta na dan, pola sata pre jela.
 
PETELjKE BUNDEVE
Sačuvajte njene dragocene delove jer vam mogu biti saveznik pri ozdravljenju.
UPOTREBA:
U slučaju cistitisa, 1 supenu kašiku osušenih peteljki preliti sa čašom ključale vode.
Kuvati 10 minuta, ostaviti pola sata, pa procediti. Uzimati po 2 supene kašike tri puta na dan, 15 minuta pre jela.

Pixabay

KORA DINjE
Pravi je trenutak da saznate za šta je korisna kora ovih sočnih plodova!
UPOTREBA:
Pri gnojnoj angini, staviti na grlo kompresu od kore dinje, tako što ćete mekši (unutrašnji) deo kore nasloniti na kožu. Fiksirati zavojem. U slučaju modrica i rana, staviti koru dinje na povređeni deo kože.
 
KOŠTICE VIŠANJA
One imaju jedinstvenu sposobnost da čuvaju i zadržavaju toplotu i hladnoću. Koštice je potrebno pažljivo oprati i osušiti. Držite ih u lanenom džačiću, a u tom pakovanju ih i koristite.
TOPLO
Zagrejati džačić s košticama u rerni, na temperaturi od 100 stepeni, 15 minuta. Grejati njime grudi u slučaju kašlja.
HLADNO
Džačić s košticama držati u zamrzivaču sat-dva, a prethodno ga staviti u kesicu za zamrzivač. Kada se ohladi, stavljati ga na glavu u slučaju migrene, krvarenja iz nosa i na mestima povreda.

 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs