
Jermenska kuhinja
Da li ste čuli za lavaš, maconi, mšoš? Reč je o nacionalnim jelima Jermenije, najstarije kuhinje u oblasti Zakavkazja
pročitaj jošPotrebno je: 1 pakovanje lisnatog testa * 600 g lososa * 200 g svežeg spanaća * 100 g mocarele * 1 jaje * 2 kašike pavlake * so, biber, muskatni oraščić po ukusu
Priprema: Spanać operite, ocedite, posolite i stavite u mikrotalasnu pećnicu tri minuta. Filete lososa isecite na sitne komade. Iz spanaća iscedite tečnost, dodajte ribu, pavlaku, jaje i sir. Dodajte biber i pospite rendanim muskatnim oraščićem po ukusu. Sve dobro izmešajte. Testo razvucite i podelite na dva dela, ali tako da jedan bude veći. Njega položite na dno okrugle tepsije koju ste prethodno pouljili. Dodajte nadev, zatvorite drugim delom testa i viljuškom napravite rupe za paru. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 45 minuta. Isključite rernu i ostavite pitu unutra još 15 minuta.
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
Borba s invazijom parazita mora da se sastoji od dva pravca: uzimanja antiparazitne terapije i držanja dijete. Naime, pravilnom ishranom pojačaćete efekat lekova
pročitaj jošKinoa ne sadrži gluten, a bogata je proteinima, nezamenjivim amino-kiselinama, vlaknima, vitaminom B, mineralima...
pročitaj jošSočivo se posebno preporučuje dijabetičarima i onima koji imaju problema s organima za varenje
pročitaj još