

PLAVI PATLIDžAN POMAŽE U SLUČAJU DIJABETESA
Istočnjačka poslovica kaže: „Lek koji košta hiljadu zlatnika raste pored ograde“. Tako visoku ocenu od Rusa i Kineza uspeo je da dobije plavi patlidžan. U tom povrću ima mnogo kalijuma, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, gvožđa, pektinskih materija, vitamina C, PP i grupe B, kao i malo ugljenih hidrata (od 2% do 4 %), pa ono posebno pogoduje obolelima od dijabetesa. Moramo znati da se lekoviti efekat patlidžana smanjuje ukoliko se ovo povrće priprema s mnogo masti. U narodnoj medicini patlidžan se koristi u lečenju raznih oboljenja.
Za stimulaciju rada creva: Plavi patlidžan očistite od kore, a zatim ga naseckajte na kockice, prebacite u posudu s mlekom i kuvajte dok ne omekša. Napravite pire pa dodajte soli po ukusu, kao i biljno ulje. Jedite to za večeru svakog drugog dana. Kura traje mesec dana.
Za lečenje gnojnih rana: Narendajte plavi patlidžan srednje veličine s korom, a zatim iscedite iz toga sok kroz gazu presavijenu dvaput. Čuvajte ga u frižideru u flaši od tamnog stakla. Tim sokom mažite rane triput dnevno, ili ga koristite za pripremu obloga. Kura traje nedelju dana.
Za poboljšanje metabolizma i bolje varenje: Pijte po kašičicu soka za vreme jela triput dnevno. Kura traje deset dana. Lečenje se može ponoviti nakon dva meseca.
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
Prethodna vest
KOJE NAMIRNICE JESTI ZA LEPE NOKTE
Sledeća vest
NARODNI RECEPTI ZA LEČENjE HEMANGIOMA
još iz kategorije


Hrana za dobro raspoloženje
Raspoloženje se krije u – tanjiru! Nesanicu i uznemirenost ne izazivaju promene vremena, nego namirnice koje jedemo
pročitaj još
Dijeta na štrafte
Isprobajte novi ruski način ishrane, gde se međusobno smenjuju kefirni i “siti” dani
pročitaj još