04.09.2017 Ishrana

Prirodnim ruskim metodama protiv herpesa!

 
 
Veoma volim banane, a kao i svi – koru uvek bacim. Međutim, više puta sam pročitala da je ona korisna. Ako je to tačno, preporučite mi neki jednostavan recept za njenu upotrebu.
Oksana Potilkina, Rovn
 

Odgovara: Anatolij Martjanovič Zadvorni, travar (Jaroslavlj)

Zahvaljujući tome što sadrži veliku količinu korisnih supstanci, kožura od banane nesumnjivo poseduje lekovita svojstva. Omogućava nam da sačuvamo organizam za vreme depresije, poboljšamo san, snizimo nivo lošeg holesterol, ojačamo kardiovaskularni sistem, smršamo i izbacimo šljaku.
Recepata ima mnogo, ali preporučiću vam jedan koristan i veoma ukusan napitak koji može izlečiti ceo organizam. Autor kvasa od banane je akademik Bolotov. Po njegovom mišljenju, takav napitak predstavlja efikasno sredstvo za sprečavanje onkoloških oboljenja. Dodajem da ovaj kvas daje snagu i energiju svima, bez izuzetka. Lično provereno !
PRIPREMA: Očistite banane. Kožuru dobro operite četkom, a zatim je prosušite i sitno iseckajte. Dve-tri kašike isečene kore od banane sipajte u teglu od tri litra, a zatim dolijte prokuvanu, ohlađenu vodu do vrha. Dodajte čašu šećera i kašiku pavlake, pa sve dobro izmešajte. Prekrijte gazom i ostavite da odstoji dve nedelje na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu. Promešajte jednom do dvaput dnevno. Ako se pojavi plesan, ako se pojavi.
Kad je kvas gotov, odlijte litar u drugu posudu, a u teglu sipajte istu količinu ključale vode. Odliveni kvas možete piti (tečnost iz tegle ponovo će „nadolaziti“). Tako možete dosipati vodu sve dok kvas ne izgubi ukus: slatkoću, oporost… U tom slučaju napravite novu porciju.
Gotov kvas čuvajte u frižideru. Pijte po pola čaše tri-četiri puta dnevno, pola sata pre jela. Iako ga možete uzimati kad god poželite, savetujem vam da ne preterujete. Pijete ga mesec dana, a zatim isto toliko pauzirajte.
! Kontraindikacije: dijabetes, bronhijalna astma, epilepsija, akutna leukoza.

Odabranim biljkama ugušite recidiv virusa

Ruski doktori tvrde da obični sladoled, ako ga prislonimo na usnu na kojoj tek što se počeo pojavljivati herpes, ublažava bol i ne dozvoljava infekciji da se razvija. Ali reč je o jednostranom, spoljašnjem napadu na virus. U slučaju recidiva herpesa – veoma je važno da ugušimo aktivnost virusa tako što ćemo ojačati imunosistem. Lekovite biljke pružaju neprocenjivu pomoć u tome.
 
Ostatak teksta naći ćete na strani 2!

još iz kategorije