

Proizvodi od celog zrna: da li se u potpunosti treba osloniti na njih?
Istraživanja pokazuju da ljudi čija ishrana sadrži dosta integralnih žitarica imaju manje šanse da obole od srčanih oboljenja i dijabetesa i, po pravilu, vitki su i zdravi. Međutim, najčešće se upoređuju oni koji jedu integralne žitarice s onima koji koriste uglavnom belo brašno, a ne s onima koji, jednostavno, jedu manje. Iako su celovite žitarice nesumnjivo bolji izbor od rafiniranih, postoje neke važne stavke koje treba imati na umu kad planirate svoj jelovnik
Foto: marilyna / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Ostatak teksta pročitajte u AKTUELNOM broju časopisa Ruski doktor!
Prethodna vest
Sedam eko-pravila za zdravu dugovečnost
Sledeća vest
Šta moramo da znamo o prehladi
još iz kategorije


Hrana za dobro raspoloženje
Raspoloženje se krije u – tanjiru! Nesanicu i uznemirenost ne izazivaju promene vremena, nego namirnice koje jedemo
pročitaj još
Dijeta na štrafte
Isprobajte novi ruski način ishrane, gde se međusobno smenjuju kefirni i “siti” dani
pročitaj još