
Jermenska kuhinja
Da li ste čuli za lavaš, maconi, mšoš? Reč je o nacionalnim jelima Jermenije, najstarije kuhinje u oblasti Zakavkazja
pročitaj jošZa dve porcije: pola čaše opranog graška, tri-četiri krompira, crni luk, peršun, mirođija, prstohvat bibera, malo soli, kašika ulja za prženje luka, jedna i po do dve čaše vode.
Priprema:
Uveče potopite grašak u vodu da nabubri. Sledećeg dana kuvajte ga ne cedeći vodu. Kad bude polukuvan, dodajte mu dinstani luk, krompir isečen na trake, biber i so. Kuvajte dok sve ne omekša, a na kraju dodajte peršun i mirođiju. Ukoliko želite, možete izblendirati i još jednom kratko prokuvati, kako bi čorba bila kremasta.
Napomena: Supa od graška preporučuje se u lečenju ateroskleroze, hipertenzije, kamena u bubregu i bešici i drugih oboljenja. Ukoliko imate čir na želucu, sastojke izgnječite u pire.
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
Kinoa ne sadrži gluten, a bogata je proteinima, nezamenjivim amino-kiselinama, vlaknima, vitaminom B, mineralima...
pročitaj jošSočivo se posebno preporučuje dijabetičarima i onima koji imaju problema s organima za varenje
pročitaj jošRusi su poznati po kašama od različitih žitarica. Njihov kvalitet zavisi, pre svega, od načina na koji se pripremaju. Tajna je u potapanju
pročitaj još