
Nana – kraljica trava
Širom planete nana se koristi za pripremu deserta, supa i salata. Predlažemo vam recepte za ukusna i zdrava jela
pročitaj jošUgrejte se u ovim jesenjim danima ukusnom supom od kestenja koja će osvojiti vaša čula
Potrebno je:
50 g putera * 2 šolje pečenog oljuštenog kestenja * 1 šargarepa * 1/2 paštrnaka * 1/2 štapića celera * 1 l jakog pilećeg bujona * 50 ml crnog vina * prstohvat mlevenog muskatnog oraščića * so, biber * 1 grančica peršuna * prstohvat aleve paprika za dekoraciju * pavlaka
Priprema:
U tiganju istopite polovinu putera. Uvaljajte kestenje u to pa sklonite s vatre. Preostali puter istopite u drugom tiganju i dodajte iseckanu šargarepu, paštrnak i celer. Dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte bujon, vino i kestenje. Pustite da provri pa začinite muskatnim oraščićem, solju, biberom i svežim peršunom. Krčkajte još 15 minuta. Izmiksajte supu u blenderu, a pre služenja ukrasite je peršunom, mlevenom paprikom i pavlakom.
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
Raspoloženje se krije u – tanjiru! Nesanicu i uznemirenost ne izazivaju promene vremena, nego namirnice koje jedemo
pročitaj jošIsprobajte novi ruski način ishrane, gde se međusobno smenjuju kefirni i “siti” dani
pročitaj još