

Zašto je potrebno ograničiti životinjske proteine
Danas se fenomen dugovečnosti objašnjava različitim faktorima. Na genetiku odlazi najviše 20–30%, a ostali faktori su klimatski uslovi, voda, ekologija, prehrambene navike, podrška i brižnost u okviru porodice, način života, prisustvo stresa i odnos prema njemu, san... Mi ćemo razmotriti jedan od važnih faktora dugog i aktivnog života – količinu životinjskih proteina u ishrani. U modernim razvijenim zemljama vlada mišljenje da meso treba jesti svaki dan, dok se na Istoku smatra drugačije…
Foto: bit245 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Ostatak teksta pročitajte u AKTUELNOM broju časopisa Ruski doktor!
Prethodna vest
Rešite se cista odgovarajućom ishranom i biljnom terapijom
Sledeća vest
Za sve je kriv stres
još iz kategorije


Hrana za dobro raspoloženje
Raspoloženje se krije u – tanjiru! Nesanicu i uznemirenost ne izazivaju promene vremena, nego namirnice koje jedemo
pročitaj još
Dijeta na štrafte
Isprobajte novi ruski način ishrane, gde se međusobno smenjuju kefirni i “siti” dani
pročitaj još