Novi broj je u prodaji: Prelistavamo majski broj #102

by | 15.05.2024
Novi broj je u prodaji: Prelistavamo majski broj #102

U novom broju donosimo vam zanimljive teme. Ruski lekari otrkivaju kako da snizite nivo holesterola. Takođe, saznajte na koji način se može smanjiti rizik od preloma kod osoba sa osteoporozom.

Za dobar holesterol!

Holesterol u naše telo dospeva s hranom, a takođe se sintetiše u jetri. Ova supstanca nalik masti neophodna je organizmu, ali u normali – njegov nivo u krvi mora da bude niži od 5,0 mmol/l. Pri višku holesterola povećava se rizik od pojave plaka koji izaziva začepljenje krvnih sudova i dovodi do infarkta i moždanog udara. Kako da snizite nivo holesterola, što znači i rizik od bolesti srca, otkrivaju nam ruski lekari.

Za dobar holesterol!

Osteoporoza: Smanjite rizik od preloma

Dobro znamo da kosti s godinama postaju krte i lako se lome, da starije osobe rizikuju da ranije okončaju život pošto nespretno padnu i slome kuk… Ali ne razmišljamo o tome da osteoporoza nije starost nego bolest, da se ona može lečiti i, što je najvažnije, preduprediti svodeći na minimum rizike od povreda.

Kome preti ova bolest, kako da na vreme uhvatimo njen početak, šta je prevencija osteoporoze i savremene metode njenog lečenja, priča nam je predsednica Ruskog udruženja za osteoporozu Olga Mihajlovna Ljesnjak.

Osteoporoza: Smanjite rizik od preloma

Ciste na jetri: Pomoći će začini i gorko bilje

Divlji pelin i gujina trava rešavaju problem. Ali morate biti uporni, jer tek posle tri meseca ciste počinju da se povlače

Ciste na jetri: Pomoći će začini i gorko bilje

Šta treba da znate o raku debelog creva: 6 ključnih stvari za oporavak

Nauka zasad ne poznaje načine da spreči kolorektalni karcinom, ali u stanju je da ga otkrije u ranom stadijumu i izleči. Za ovo moramo redovno da radimo kolonoskopiju. Rak debelog creva raste iz polipa, koji se mogu ukloniti i pri endoskopskom ispitivanju…

Šta treba da znate o raku debelog creva

Bronhije traže pomoć

Nagle oscilacije vremena loše utiču na pacijente sa bronhijalnom astmom. Kratah dah, kašalj sa šlajmom i slabost ne mogu se izlečiti preko noći, ali uz upornu terapiju biljkama stanje može znatno da se stabilizuje. Pomažu odvari od ovsa i raži, kao i tinkture na bazi omana i cimeta.

Bronhije traže pomoć

Domaća mast protiv gljivica na noktima

Izuzetno lekoviti sastav na bazi jaja i sirćeta oteraće neželjene goste, samo budite uporni u terapiji

Domaća mast protiv gljivica na noktima

Dilok Klaisataporn; Anut21ng; rezkrr; Elena Nechaeva; Tatyana Berkovich; Madeleine_Steinbach / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs