07.03.2017 Novi broj

PIJTE PIVO jer nije štetno!

Ovo nije vest za pivopije, već za ljude koji žele da žive zdravo. Zato, pod hitno ubacite ovaj penušavi napitak u svoj meni

Odavno je poznato da su čašica rakije natašte ili 2 dl vina posle ručka korisni za zdravlje, a šta je sa popularnim napitkom od ječma? Da znate – i pivo može da ide ruku podruku sa zdravim napicima, samo je potrebno voditi računa o količini koju pijete (”pivski alkoholizam” je najopasniji!).

Ovo piće proizvodi se u procesu alkoholnog vrenja iz slada, hmelja, pivskog kvasca i vode, spada u slabije alkoholne napitke i sadrži od 3 do 13% alkohola, u zavisnosti od vrste i proizvođača.

ŠTA SADRŽI:

Flaša piva sadrži 100 mg vitamina.

Među njima su: B1, B2, B3, B6, B9, H (jača nervni sistem), E (poboljšava metabolizam, jača potenciju, sprečava nastanak tumora), PP (odgovoran za glatku kožu), holin (igra važnu ulogu u metabolizmu, blagovremeno otklanja nakupljene masti u jetri), kalcijum (važan za mišiće i kosti), kalijum (važan za srce), silicijum (odgovoran za čvrstinu kostiju) i magnezijum (jača srčani mišić).

Litar nefiltriranog piva sadrži istu količinu belančevina kao 10 litara tek pomuženog mleka. Tako visoka koncentracija belančevina u sladu potpomaže izbacivanju toksina iz organizma.

I na kraju, pivo je jedini alkoholni napitak u čijem je sastavu gorak hmelj, koji stimuliše lučenje želudačnog soka.

PROČITAJTE OSTATAK U ŠTAMPANOM IZDANJU

još iz kategorije