07.03.2017 Priroda

LIMUN: JAČI OD HEMOTERAPIJE!

Da li ste znali da ovaj citrus ubija kancerogene ćelije i da je 10.000 puta delotvorniji od metode kojom se leče najteži bolesnici?

1: Moćnoj faramaceutskoj industriji nije u cilju da se otkrije prava istina o limunu, jer su mnoge laboratorije zainteresovane za proizvodnju sintetičke verzije leka na bazi citrusa koja će im doneti ogromnu zaradu

Još su stari Egipćani verovali da ako redovno jedu limun stvaraju efikasnu zaštitu od raznih otrova, a ovu činjenicu svakako potvrđuju i novija istraživanja. Prema poslednjim informacijama, na naučnom institutu za zdravlje u Baltimoru (SAD) dokazano je da limun ima najpovoljniji efekat na ciste i tumore. Ova biljka pomaže u lečenju svih tipova kancera. Limun je, zapravo, antimikrobni agens širokog spektra dejstva protiv bakterijskih infekcija i gljivica, efikasan je u borbi protiv internih parazita i crva, reguliše visok krvni pritisak i nervne poremećaje, optimizira nivo šećera u krvi i deluje kao antidepresiv.

Izvor ove informacije je jedan od najvećih proizvođača lekova na svetu, koji tvrdi da je, posle više od dve decenije rada u laboratoriji, otkriveno da limunov sok uništava maligne ćelije dvanaest vrsta kancera, među kojima su rak debelog creva, prostate, dojke, pankreasa i pluća.

Utvrđeno je da sastojci koje sadrži limun deluju mnogo bolje (čak 10.000 puta!) od adiamicina, hemoterapeutske droge za usporavanje rasta kancerogenih ćelija. Ono što je još iznenađujuće jeste to što limun uništava kancerogene ćelije, a ne utiče na one zdrave. Osim toga, ukus limunovog soka je prijatan i nema neprijatnih propratnih pojava kao u slučaju hemoterapije.

Ovaj žuti plod sadrži mnoge korisne supstance: pre svega vitamin C, zatim limunsku kiselinu, kalcijum, magnezijum, pektin i limonin, koji se bori protiv infekcija.

Limun možete konzumirati na razne načine: jedite njegov plod, cedite i pijete njegov sok, pravite razna osvežavajuća pića i slatke đakonije. Samo napred, ne možete preterati!

PROČITAJTE OSTATAK U ŠTAMPANOM IZDANJU

još iz kategorije