Patlidžan – čuvar zdravlja

by | 04.10.2017

Na Istoku ne zovu patlidžan uzalud povrćem dugovečnosti. A kako ga primenjivati za lečenje, otkriće nam doktor bioloških nauka Ivan Petrovič Apanasenko (Minsk)

JEDEMO SVEŽ PLOD
U slučaju ishemijske bolesti srca, hipertenzije, anemije, uratne dijateze (stvaranje kamenca kod bolesnika s primarnim gihtom), kamena u žuči, gihta i osteohondroze – svaki dan pojesti po jedan-dva sirova rendana ploda pola sata pre jela. Kura traje dok se stanje ne poboljša.

ODVAR
Prilikom gastritisa s povećanom kiselošću, čira na želucu i crevima, oboljenja pankreasa – dve kašike isitnjenih suvih patlidžana (suše se u rerni) prelijte šoljom ključale vode, kuvajte na pari 30 minuta, pa procedite. Pijte po pola čaše dva-tri puta dnevno pola sata pre jela. Kura traje dok simptomi ne nestanu. Usled ekcema, koprivnjače i bubuljica – dve kašike svežih ili suvih strukova i lišća patlidžana prelijte s pola litra ključale vode, ostavite da odstoji osam do deset sati, pa procedite. Stavljajte komprese na oštećene delove kože, menjajući ih dva-tri puta na dan, sve dok se stanje ne poboljša.

PRAH
* Od suve kore
U slučaju ateroskleroze, zatvora, hipertenzije, poremećaja metabolizma (dijabetes, gojaznost, kožna oboljenja) i kao pomoćno sredstvo u lečenju onkoloških oboljenja – (u konsultaciji s lekarom) deset dana uzimajte po kašičicu praha tri-četiri puta dnevno 30 minuta pre jela, pijući hladnu vodu uz to. Posle dvonedeljne pauze ponovite.
* Od čašičnih listova
Izmešajte 100 g praha od kapica koje drže plod, dve kašike praha morskog kupusa (algi) i 50 g morske soli. Usled paradentoze ovom smesom svakodnevno čistite zube ili je držite na desnima po pet-šest minuta (efikasna je i za otklanjanje zubobolje).

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs