10 NAČINA DA SAVLADATE UMOR

by | 20.11.2017

Svi povremeno osećaju pad snage, ali šta se dešava kad se „baterije“ potpuno istroše? Pre nego što se uhvatite za suplemente, veštačke vitamine i bombone kako biste se brzo „snabdeli gorivom“, razmislite o posledicama i umesto toga uvažite sledeće ruske preporuke

1
Programirajte energiju

Ako „kažete“ organizmu da ceo dan nameravate da provedete pored televizora gledajući omiljenu seriju, onda će on, kao odgovor na to, smanjiti proizvodnju energije. Zato ćete već za nekoliko sati osetiti pad snage, čak i ako sve to vreme budete mirno sedeli u fotelji. Snaga autosugestije velika je, a mi je često potcenjujemo. Kad ujutru ustanete, recite sebi: „Danas ću imati uspešan dan“. Ili: „Danas ću uraditi mnogo važnih poslova“. Mozak će odmah telu dati signal za stvaranje dodatne energije i uskoro ćete se osećati poletnije. Možda ćete u početku morati da terate sebe da se krećete, ali s vremenom će se aktivno ponašanje pretvoriti u naviku.

2
Ograničite slatkiše

Volite da se sladite čokoladom, keksom, kolačima? Onda se nemojte čuditi što posle brzog priliva energije sledi brzi pad. Takvo je dejstvo šećera. Pokušajte da smanjite njegovu količinu u ishrani te da dodate složene ugljene hidrate – integralne mekinje i hleb od integralnog brašna, koji dugo vremena održavaju energiju.

PREOSTALE SAVETE POTRAŽITE U NOVOM BROJU MAGAZINA „RUSKI DOKTOR“ KOJI JE OD DANAS NA KIOSCIMA!

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net