30.08.2017 Saveti

BOLE VAS ZGLOBOVI? PRISLONITE GLAVICU LUKA!

 
 
Osim što ublažava prehladu, ovo povrće otklanja bolove u koštano-mišićnom sistem. Komprese i odvari od luka preporučuju se u slučaju bolova u zglobovima u sledećih oboljenja.
 
ARTRITIS
Izrendajte sirovu glavicu luka i stavite tanki sloj kaše na pamučnu tkaninu, koju ćete prekriti drugom tkaninom. Prisloniti to na bolni zglob i povežite toplim šalom. Činite to jednom-dvaput dnevno u akutnom periodu.
 
ISTEGNUĆE TETIVA
* Veliku glavicu luka ispecite, a zatim je izgnječite i izmešati sa šećerom u odnosu 1 : 1. Staviti smesu na salvetu, koju ćete prisloniti na bolno mesto, fiksirati zavojem i utopliti. Držite pet sati.
* Sirovi, sitno iseckani luk izmešajte sa šećerom u odnosu 1 : 1, a zatim sve zajedno izgnječite u avanu. Na mesto istegnuća stavite gazu, a odozgo sloj pripremljene smese. Sve prekrijte drugim slojem gaze i pričvrstite. Ostavite nekoliko sati. Radite tako jednom do dvaput dnevno dok ne ozdravite.
 
REUMATIZAM ZGLOBOVA
Isitnite tri velike glavice luka, a zatim ih prelijte litrom vode i kuvajte 15 minuta. Procedite i pijte po čašu odvara jednom dnevno u akutnom periodu.
 
GIHT
Da sprečite komplikacije, izmešajte 500 g izgnječene jarebike sa 300 g isitnjenog luka i 200 g sitno iseckanog belog luka. Ostavite to da odstoji 24 sata na tamnom mestu. Zatim dodajte kilogram meda i promešajte. Uzimajte po kašičicu triput dnevno, dvadeset minuta pre jela, dok ne potrošite smesu.
 
UDARAC
Isitnjenu glavicu luka izmešajte s kašikom meda. Ugrejte na pari da se med rastvori. Smesu nanesite na pamučnu tkaninu, koju ćete prisloniti na mesto udarca na dva sata. Radite tako triput dnevno dok vam se stanje ne poboljša.
 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

još iz kategorije