ISPOVEST: Kako sam lečio koleno

Saradnik “Ruskog doktora” iz Rusije otkriva kako se na prirodan način rešio artroze kolena zahvaljujući vlaknima kolagena, koji je osnova kostiju

by | 24.07.2022
lečenje kolena

Saradnik “Ruskog doktora” iz Rusije otkriva kako se na prirodan način rešio artroze kolena zahvaljujući vlaknima kolagena, koji je osnova kostiju

U jednoj TV emisiji gost je ispričao kako se rešio artroze zahvaljujući vlaknima kolagena, koji je osnova kostiju. Za to je desetak sati kuvao životinjske kosti i pio taj odvar. Moj način lečenja ove bolesti zahteva manje vremena i energije. Podeliću ga s čitaocima

Aleksandar Vinogradov, saradnik “Ruskog doktora” iz Rusije

Nekoliko godina dešavalo mi se da mi prilikom savijanja nogu pucketa koleno. Grejao sam ga peskom, parafinom. Ali odjednom su počeli nepodnošljivi bolovi… Lekar mi je preporučio komprese od votke, ali bol nije jenjavao. Propisani lekovi nisu mi ulivali poverenje – bilo je mnogo kontraindikacija, bojao sam se i za želudac. Zato sam lekove zamenio… pihtijama.

KOLAGEN IZ PIHTIJA

Recept: Pravim ih od goveđih rebara i prirodnog želatina (čuo sam da postoji i sintetički). Rebra prelijem vodom i kuvam 15 minuta. Zatim tečnost ocedim, skinem meso s kostiju, sve prelijem svežom vodom i kuvam dok ne bude gotovo. Nakon kuvanja meso izvadim i sitno iseckam. U litru dobijenog bujona rastopim kašiku želatina i kuvam pet do deset minuta na tihoj vatri. Vratim meso u bujon i kuvam ga još deset minuta pa skinem s vatre. Kad se malo prohladi, dodam čen-dva sitno iseckanog belog luka. Toplo prespem u činije (četiri do šest), ohladim i stavim u frižider dok se potpuno ne stegne. Pojedem po jednu činiju svaki dan, dok ostale čuvam u zamrzivaču. Ranije sam pihtije pravio često, a sada na nedelju-dve. Pored ovakve ishrane, trudim se da svako jutro praktikujem samomasažu. Kliznim pokretima prelazim preko listova i masiram ih odozdo ka kolenima, jer krv uvek treba gurati prema glavi.

Nakon određenog vremena primetio sam da je koleno prestalo da mi puca. Inače, ranije su domaćice često kuvale pihtije od svinjskih i goveđih papaka i tome dodavale začine. U to vreme za artrozu niko nije ni znao.

Po statistici, oko 80% ljudi na celom svetu boluje od artroze. Najtužnije je to što polovina njih i ne sumnja da ima ovu bolest.

Foto: Liudmila Chernetska / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs