
MEDOM PROTIV NESANICE I ANGINE
Ruska travarka Olga Borisovna Molostova predlaže neke od proverenih ruskih recepata koji u svom sastavu imaju dragocenu namirnicu - med
pročitaj jošZa mnoge jutro počinje okrepljujućom šoljicom kafe, što nije uvek korisno za zdravlje. Čime da zamenite omiljeni „energetik“? Predlažemo vam da pripremite napitak od korenja i plodova lekovitih biljaka koji će napuniti organizam prirodnim vitaminima i dati vam snagu za ceo dan!
Svetlana Lapina, travarka
GLOG
Ispoljava spazmolitičko, sedativno, analgetičko, protivalergensko i antivirusno dejstvo.
Sameljite suve plodove u mlinu za kafu. Kašičicu praha prelijte šoljom ključale vode, ostavite da odstoji pet minuta, pa procedite. Dodajte med (šećer) po ukusu.
ŠARGAREPA
Normalizuje rad gastrointestinalnog trakta i jetre, jača krvne sudove, ubrzava proces obnavljanja krvi, poboljšava imunitet.
Operite i izrendajte šargarepu srednje veličine. Prodinstajte je u tiganju bez dodavanja masnoće. Kašičicu sirovine prelijte šoljom vode i ostavite da dvaput proključa na slaboj vatri (nakon prvog puta pustite da se ohladi). Dodajte mleko ili šlag po ukusu.
ROGOZ
Od rogoza ili ševara (lat. Typha latifolia) pravi se napitak za opšte jačanje organizma, posebno pogodan za dijabetičare. Ima baktericidno i antiseptično dejstvo. Koren rogoza sadrži asparagin i arginin, koji stabilizuju arterijski pritisak, rad srca i bubrega. Isitnite šaku suvog korenja i dva minuta zagrevajte u suvom tiganju. Dve kašike sirovine prelijte šoljom ključale vode, ostavite da se prohladi i procedite.
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
Ruska travarka Olga Borisovna Molostova predlaže neke od proverenih ruskih recepata koji u svom sastavu imaju dragocenu namirnicu - med
pročitaj jošAko je koren žulja jako duboko, najbolje je potražiti stručnu pomoć
pročitaj jošKako pravilno da negujete kosu i održite je zdravom i lepom – priča dermatolog Svetlana Kokojeva
pročitaj još