30.06.2017 Saveti

Saznajte zbog čega Rusi toliko cene dragi kamen rauhtopaz!

Predstavljamo vam još jedan dragi kamen koji po spoljašnjem izgledu podseća na pravi topaz. Ali za razliku od svog cenjenijeg srodnika, on se češće sreće u prirodi i mnogo je jeftiniji.
Rauhtopaz je prirodni kamen koji je zapravo varijetet kvarca, ima bogat spektar nijansi – od dimne do tamnosmeđe, od sive do tamnosive s ljubičastom nijansom. Blizak je srodnik kristala te zato imaju neka slična svojstva i kvalitete. Poznato je da medijumi i ekstrasensi u svojoj praksi često koriste kristalne kugle pomoću kojih se trude da prozru budućnost i nađu odgovore na pitanja. Iste takve kugle prave se i od rauhtopaza, ali ne usuđuje se svaki ekstrasens da ima posla s njima. A sve zato što rauhtopaz, posebno tamnih nijansi, ima veću magijsku silu i, po predanjima, služi kao provodnik za carstvo umrlih. U starom Egiptu ovaj kamen su zvali Ozirisov kristal, a Oziris je, kao što je poznato, boravio u carstvu mrtvih. Danas rauhtopaz tamne boje ekstrasensi zovu kamenom sumraka.

NAJBOLjI LEKARI
Najdragoceniji rauhtopazi su svetložuto, zlatasto kamenje. U Indiji i na Tibetu oni se smatraju Budinim svetim kamenjem. Ovaj kamen je, po predanju, posedovao magičnu silu duhovnog čišćenja čoveka, mogao je da promeni njegove misli i osećanja od negativnih u pozitivne. Bio je u stanju da odvede osobu od materijalnog sveta prema duhovnom sagledavanju života i filozofskom odnosu prema njemu.
Postoji legenda o peharu od rauhtopaza iz koga čovek, kad nešto popije, povrati zdravlje, mladost i lepotu. I svako ko bi popio iz njega mogao je da se izleči od svake bolesti. Isti takav efekat imala bi i voda u kojoj bi kamen ili prsten s ovim kamenom odležao 24 sata.

 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

još iz kategorije