ZAŠTO JE BOLjI ČAJ IZ MIKROTALASNE?

by | 22.08.2017

 
 
Zbog ekspanzije saveta o „zdravom životu“ i „pravilnoj ishrani“ – Rusi su rešili da eksperimentalno sruše neka savremene dogme. Profesor dr Kostja Volodin iz fizičke laboratorije Moskovskog državnog univerziteta smatra da je najbolji čaj – onaj koji se skuva upravo u mikrotalasnoj pećnici. Eksperimentalno je dokazao da se tako dobija maksimalno zdrav supernapitak. Podaci kojima raspolažu ruski naučnici to i potvrđuju. Naime, 80% kofeina, tanina (amino-kiselina), polifenola koji se nalaze u zelenom ili crnom čaju, može se aktivirati samo u vodi pripremljenoj u mikrotalasnoj pećnici s odmah stavljenim filter-paketićem čaja. Vodu s čajem kuvajte u mikrotalasnoj 30 sekundi na najvišoj temperaturi, a zatim čaj ostavite da odstoji još tri munita izvan nje, te ga popijte. Ovakvom pripremom čajni listići otpuštaju najviše antioksidansa i dobijaju najbolji ukus. Po mišljenju eksperta, šolja čaja dobijena na ovaj način ravna je količini antioksidansa dobijenih iz tri šolje čaja pripremljene na klasičan način.
 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net