18.10.2017 Saveti

ŽELITE DA BUDETE ZDRAVI? MENjAJTE SE!

Doktor vam može prepisati mast, tablete ili fizikalne procedure, ali tako samo lečite posledice neke bolesti. Vodeći ruski psiholog otkriva nam kako da otklonimo pravi uzrok problema

Naučno je dokazano da dobričine i optimisti boluju ređe nego pesimisti i oni koji se stalno na nekog ljute. S čim je to povezano i kako objasniti zavisnost obolevanja od čovekovog karaktera i ponašanja – objašnjava vodeći psiholog Aleksandra Vladimirovna SOLOVEJ , Minsk. Problemi zbog kojih se danas ljudi obraćaju psihologu vrlo su raznovrsni, a na prvi pogled uopšte nisu psihičke prirode: bolovi u leđima i zglobovima; česte prehlade; alergije; glavobolje; poremećaji težine i sna; polne disfunkcije; zavisnost od cigareta, kafe i čaja; zloupotreba alkohola radi „opuštanja“ i komunikacije.
Naravno, možete se obratiti ruskom stručnjaku, na primer – neurologu. On će vam prepisati tablete, masti ili fizikalne procedure. Bol se može zaustaviti, ali uzrok neće nestati. Druga varijanta je da se pokkušate izboriti s bolešću tako što ćete promeniti ponašanje. To nije tako jednostavno kako se čini, ali uspećete ako poštujete određena pravila.
Dakle, s čime je to povezano? Ljudsko telo deli se na zone odgovorne za različite emocije.

VRAT
Oboljenja vratnog dela često su povezana s prekomernom misaonom delatnošću, a takođe nastaju kad se čovek trudi da ignoriše telesne „signale opasnosti“. Na primer, organizam traži san i odmor, a „vlasnik“ nastavlja da radi.

ZONA GRLA
Angina, laringitis, faringitis… često prate one koji ne ispoljavaju emocije, ne izražavaju svoje mišljenje, ne postupaju onako kako smatraju da treba – već onako kako to od njih zahteva okolina.

ZONA ISTURENE GRUDNE KOSTI
Bol u ovom predelu svojstven je uvredljivim osobama. Ako ne nauče da se izbore s uvredama, s vremenom bi se ovaj „kamen na srcu“ mogao pretvoriti u ozbiljne srčane poremećaje i probleme s disanjem.

još iz kategorije