25.05.2018 Zdravlje

Amino-kiseline neophodne vašem mozgu

Naš čudesni mozak! Šta sve mora da uradi tokom ljudskog veka! Toliko toga da nauči, zapamti, da nađe prave reči u pravo vreme…

Kao i svaki organ, i mozak treba negovati i paziti da bi funkcionisao na najbolji način. Brojna naučna istraživanja pokazuju da su za zdravlje mozga i kognitivne funkcije (pamćenje, pažnja, govor, sposobnost učenja, koordinacija, itd.) važni različiti faktori, između ostalog i: zdrava ishrana (bogata voćem i povrćem), redovna fizička aktivnost, ali i aktivnosti poput čitanja, učenja, rešavanja svakodnevnih problema. Ovo se ne odnosi samo na stariju populaciju, kod koje prirodno može doći do slabljenja kognitivne funkcije, već i na one mlađe, koje bi odgovarajućim ponašanjem mogle da uspore promene kognitivne funkcije, odnosno kojima bi takvo ponašanje znatno moglo doprineti u boljem obavljanju svakodnevnih aktivnosti.
I priroda daje svoj doprinos očuvanju funkcija mozga. Oleopren Neuro, bioproizvod na bazi koncentrovanih providnih prenolnih jedinjenja iz CO2, ekstrakta iglica sibirske jele, uz dodatak glicina, fosfatidilcerina i tokoferol acetata, deluje kao neuroprotektor. Sastojci Oleopren Neuro kompleksa stabilizuju i poboljšavaju energetske procese u bioenergetskim promenama materija na nivou ćelije, kao i u procesima u biologiji poznatim kao „disanje ćelija“. Oni utiču na to da nervno tkivo poboljšava svoje funkcije i postaje višestruko otpornije na psihičko i emotivno preopterećenje, kao i na poboljšanje kognitivnih procesa.

Pročitajte i… Ukrštene reči razgibavaju mozak
Brojna su stanja prilikom kojih Oleopren Neuro blagotvorno deluje. Među njima su: depresija, anksioznost, opadanje kognitivne funkcije uzrokovane starošću, rehabilitacija nakon velikih fizičkih i psihičkih opterećenja, povreda glave i potresa mozga, poremećaja funkcija somatskog nervnog sistema. Oleopren Neuro može se koristiti i u kompleksnoj terapiji posle moždanog udara, Alchajmerove bolesti, multiple skleroze, posttraumatske encefalopatije ili encefalopatije izazvane hemijskim zavisnostima, uključujući i alkoholnu, zatim za rehabilitaciju rada nervnog sistema nakon korišćenja lekova koji smanjuju i usporavaju rad mozga i nervnog sistema u celini. Preporučuje se starijim osobama za sprečavanje promena funkcije nervnog sistema. Važno je naglasiti da se Oleopren Neuro može kombinovati s bilo kojom farmaceutskom terapijom.

 

OSTATAK TEKSTA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

još iz kategorije