14.08.2017 Zdravlje

Do lepote pomoću breze!

 
 
Breza je omiljeno drvo još od vremena stare Rusije. Ona otklanja umor, briše negativne posledice svakodnevnog stresa, doprinosi duševnoj harmoniji, kao i bržem zarastanju i bezbolnosti rana. Rusi poručuju: stanite pored ovog divnog drveta i osetite njegovu lekovitu energiju. Takođe, u tekstu saznajte nešto više o kozmetičkim svojstavima ove lepotice i obavezno ih isprobajte. Za održavanje mladosti i lepote koriste se lišće, pupoljci, spoljašnji deo kore, kao i brezin sok, a sve to možete napraviti u kućnoj radinosti.
 
PUPOLjCI BREZE
Pupoljci breze u kozmetici se koriste u obliku nekoliko različitih odvara protivupalnog dejstva, koji isceljuju ranice i jačju kosu.
 
TINKTURA
* U slučaju ekcema, mladalačkih bubuljica, iritacija i upale kože, rana koje sporo zarastaju i pojačanog mašćenja kose – pomaže tinktura od brezovih pupoljaka.
Priprema: deo suvih pupoljaka prelijte s pet delova votke, ostavite to da odstoji nedelju dana u dobro zatvorenoj flašici, a zatim procedite.
Ovo sredstvo dobro se pokazalo kao terapija za masnu kožu s proširenim porama. Ali možete ga koristiti i ako imate suvu i osetljivu kožu. U tom slučaju, rastvorite tinkturu u istoj količini vode, a posle tretmana namažite lice hranljivom kremom.
 
ODVAR
* Odvar od brezovih pupoljaka dobro zateže kožu i sužava pore, pa njime treba trljati osetljivu kožu koja stari. Obloge s odvarom od brezovih pupoljaka doprinose zarastanju sitnih oderotina, ogrebotina i posekotina. Da biste pripremili odvar, kašičicu brezovih pupoljaka prelijte s pola šolje ključale vode i ostavite to da odstoji sat vremena.
RASTVOR
* Za podsticanje rasta i jačanje kose – u koren vlasi utrljavajte rastvorenu desetopostotnu tinkturu od pupoljaka breze (rastvorite je s vodom u odnosu 1 : 10), pri čemu se tinktura rastvara neposredno pre primene.

 
 
OSTATAK TEKSTA NAĆI ĆETE NA STRANI 2!

još iz kategorije