
Ne bacajte koštice limuna!
Koštice limuna bogate su etarskim uljima i vitaminom C, amino-kiselinama i prirodnom acetilsalicilnom kiselinom
pročitaj jošOtkrijte koja su sredstva narodne medicine efikasna usled hronične opstruktivne bolesti pluća.
Preporuke fitoterapeuta Lidije Mihajlovne Bazlove (Novosibirsk)
U slučaju ovog oboljenja potrebna je protivupalna terapija, pošto upravo upala izaziva takve komplikacije. Kura traje mesec dana. Po potrebi se može ponoviti posle pet do sedam dana.
Izmešajte jednake delove isitnjene suve trave podbela (lat. Tussilago, rus. matь-i-mačeha), kokoca (lat. Melilotus officinalis, rus. donnik), petrovca (lat. Agrimonia, rus. repešok), plućnjaka (lat. Pulmonaria, rus. medunica), timijana (lat. Thymus vulgaris, rus. čabrec) i suručice (lat. Filipendula, rus. labaznik). Kašiku mešavine prelijte s pola litra ključale vode. Ostavite da odstoji 10–20 minuta, pa procedite. Popijte u jednakim dnevnim dozama pre jela.
PROČITAJTE I… Da dišete s lakoćom: Recepti ruskih fitoterapeuta
Pedeset grama korena omana (lat. Inula, rus. devяsil) prelijte sa 0,7 l crvenog vina. Ostavite da odstoji dve nedelje. Uzimajte po kašičicu tri puta dnevno.
Po izboru: bobice jarebike, udike (kaline), plodovi šipurka, gloga, lišće crne ribizle ili maline (kašika isitnjene suve sirovine na šolju ključale vode). Ostavite da odstoji sat vremena pa procedite. Pijte umesto čaja.
Primenjuju se prilikom izraženih fibroznih procesa u bronhijama i plućima.
* Izrendajte glavicu belog luka i limun, dodajte po dve kašike meda i rendanog korena rena pa izmešajte. Uzimajte po pola kašičice tri puta dnevno pre jela.
* Izmešajte 100 ml soka od aloje, po 300 ml meda i crvenog vina. Uzimajte po kašičicu dva-tri puta dnevno, razblaženo sa 100 ml toplog mleka ili vode i s dodatkom pola kašičice putera.
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
Osnovni cilj terapije umetnošću jeste harmonizacija mentalnog stanja preko razvoja sposobnosti samoizražavanja i samospoznaje
pročitaj jošNaučnici su dokazali da ljudi koji se bave umnim radom ređe boluju od demencije
pročitaj jošDa bi postigli što bolju aromu, proizvođači u hranu dodaju komponente poput emulgatora E621 i E622, sposobnih da izazovu ozbiljna oboljenja
pročitaj još