
STARI RUSKI RECEPTI SA DONA: specijaliteti gostoljubivog baćuške
O donskoj stepi ispredale su se legende i pevale pesme, jer ona fascinira svojim beskrajnim prostranstvom. Kako su živeli kozaci i šta su jeli u ta davna vremena?
pročitaj još
Za osnovu uzmite sezonske zelene jabuke (za svežinu i dobar ukus); limun (za kiselkast ukus); listove maslačka i koprive (bogata je gvožđem); livadsku krbuljicu (lat. Anthriscus sylvestris ), veoma bogatu vitaminom C; sedmolist (lat. Aegopodium), koji obiluje gvožđem, magnezijumom i vitaminom C. Ovakav zeleni smuti dobar je i za imunitet i za revaitalizovanje organizma. Osim toga, sve te zelene biljke bogate su celulozom i pomažu varenje. Ukoliko ovakav smuti budete pili svakog jutra, pola sata pre jela, očistićete organizam. Najvažnije je da poštujete sledeći odnos: 60% voća i 30% trava. Kad sve pripremljene namirnice i lekovite biljke stavite u blender, dospite oko decilitar vode. Po želji, možete dodati još aromatičnih trava – nanu, limunovu travu, listove jagode i jošte, ili pak neku drugu lekovitu biljku koja vam je pri ruci.
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
Sedmoro komšija iz sela odnegovano je pomoću tinkture od klica krompira, svi s bolnim zglobovima
pročitaj jošPotrebna su vam samo dva sastojka za tibetanski eliksir mladosti – mleko i beli luk. On štiti od prehlade, jača imunitet, čuva krvne sudove
pročitaj još