
STARI RUSKI RECEPTI SA DONA: specijaliteti gostoljubivog baćuške
O donskoj stepi ispredale su se legende i pevale pesme, jer ona fascinira svojim beskrajnim prostranstvom. Kako su živeli kozaci i šta su jeli u ta davna vremena?
pročitaj još
Za osnovu uzmite sezonske zelene jabuke (za svežinu i dobar ukus); limun (za kiselkast ukus); listove maslačka i koprive (bogata je gvožđem); livadsku krbuljicu (lat. Anthriscus sylvestris ), veoma bogatu vitaminom C; sedmolist (lat. Aegopodium), koji obiluje gvožđem, magnezijumom i vitaminom C. Ovakav zeleni smuti dobar je i za imunitet i za revaitalizovanje organizma. Osim toga, sve te zelene biljke bogate su celulozom i pomažu varenje. Ukoliko ovakav smuti budete pili svakog jutra, pola sata pre jela, očistićete organizam. Najvažnije je da poštujete sledeći odnos: 60% voća i 30% trava. Kad sve pripremljene namirnice i lekovite biljke stavite u blender, dospite oko decilitar vode. Po želji, možete dodati još aromatičnih trava – nanu, limunovu travu, listove jagode i jošte, ili pak neku drugu lekovitu biljku koja vam je pri ruci.
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
U Srbiji su danas svima dostupne vakcine koje sprečavaju teže oblike Covid19. Tri godine od početka pandemije, razgovaramo sa epidemiologom, dr Bra...
pročitaj jošSedmoro komšija iz sela odnegovano je pomoću tinkture od klica krompira, svi s bolnim zglobovima
pročitaj još