KAKO SE BORITI S GLUVOĆOM?

by | 16.06.2017

Ruski stručnjaci podelili su s nama prirodne recepte i vežbe koje poboljšavaju sluh, otklanjajući šum u ušima i glavi
…….
Savetuje Andrej Ivanovič Zalomljenkov, farmaceut i travar sa 25-godišnjim iskustvom

Pitanje

„Pre pet godina preležao sam gnojnu upalu uha i lečio se antibioticima, a sad patim od šuma u ušima i glavi, kao i oslabljenog sluha. Lekari su mi postavili dijagnozu neurosenzorne gluvoće i prepisali lekove za krvne sudove u mozgu, kao i nikotinsku kiselinu, psihostimulanse, fizioterapiju… Ali ništa od toga nije dalo očekivani efekat. Postoji li način da sačuvam sluh, jer još nemam ni 50 godina?“
Vasilij Tomčak, Bijsk

Uzroci gluvoće i šuma u ušima i glavi mogu biti preležana infektivna oboljenja (meningitis, otitis, grip, akutne respiratorne virusne infekcije), poremećaji nivoa hormona u organizmu te godine starosti.

Ako je oslabljeni sluh dugo vremena praćen šumom u ušima i glavi, to govori o poremećaju u krvotoku mozga i oštećenju slušnog nerva.

Zato se u takvim slučajevima obično prepisuju različiti lekovi za krvne sudove u mozgu, medikamenti koji umanjuju spazam i poboljšavaju protok krvi. Sredstva narodne medicine takođe će vam pomoći da poboljšate sluh i krvotok u glavi, pod uslovom da ih dugo i neprestano koristite uz lekarsku kontrolu.

PRAVIMO KAPI ZA UŠI

* U slučaju gluvoće kao posledice preležanog infektivnog oboljenja – koristi se odvar od lovorovog lišća: isitnite osam suvih listova i prelijte ih sa 250 ml votke i dve kašike devetpostotnog sirćeta. Ostavite to da odstoji na tamnom mestu dve nedelje, a zatim procedite. Stavljajte u oba uha po kap do dve triput dnevno, u kurama od po dve nedelje i s pauzom od sedam dana.

* U proleće i leto možete sprovesti nekoliko lekovitih kura zasnovanih na soku od listova jasena. Čiste listove sameljite u mašini za meso, a zatim dodajte tome malo ključale vode. Mešavinu procedite kroz gazu. Stavljajte po dve-tri kapi dnevno u oba uha dve nedelje. Kuru možete ponoviti posle nedelju dana.

* U slučaju gluvoće različitog porekla i pratećeg šuma u glavi – preporučuje se dugotrajno lečenje cvetovima i listovima crvene deteline i kiprovine (lat. Epilobium angustifolium, rus. kipreй uzkolistnый).

Uzmite jednake delove suvih cvetova i listova kiprovine i cvetića deteline, a zatim dve kašike mešavine kuvajte u pola litra ključale vode. Ostavite to da odstoji 30 minuta, a zatim procedite. U slušni kanal svakog dana stavljajte po tri-četiri kapi ove tečnosti. Istovremeno pijte odvar, ali ga prethodno podelite u tri-četiri porcije…

OSTATAK TEKSTA PROČITAJTE U #14 magazina “RUSKI DOKTOR”

Tagovi: