Otkrijte zašto Rusi već vekovima uživaju u soku od breze!

by | 26.06.2017

Vladimir Anatoljevič Starodubcov, gastroenterolog u Gradskoj bolnici Botkin, kaže da se svake godine u proleće i rano leto veliki broj istinskih ljubitelja i poznavalaca brezovog soka uputi su ruske šume. Biraju mesta podalje od civilizacije, s čistim tlom. Mesta gde rastu breze. Rusi već vekovima uživaju u brezovom soku, kojim regenerišu svoj organizam. Ova životvorna tečnost najkorisnija je čim se dobije, dok još nije oksidirala od uticaja vazduha i dodira s plastičnom ambalažom.

 

BROJ 1 ZA BUBREGE
Brezov sok ima najjači uticaj na bubrege – njegovim unosom povećava se diureza, izbacuju sitna zrnca peska, poboljšava prokrvljenost mokraćne bešike. Ako je kamenje u bubrezima jako veliko (veće od 3 mm), onda je moguće da će ga sok od breze „uznemiriti“, te može da se zaglavi u uretri.


Verovatnoća da se tako nešto dogodi i nije tako velika, ali za svaki slučaj – osobe s kamenom u bešici treba da predvide i ovaj scenario ako piju brezov sok. Neki lekari preporučuju da se u nekoliko dnevnih doza popije najviše između 150 ml i 350 ml, budući da efekat biološke stimulacije soka od breze može da bude veoma jak. Međutim, Rusi praktikuju i veoma radikalne kure: popiju do dva litra soka dnevno, uzdržavajući se pritom od hrane, i na taj način sprovode svojevrsno čišćenje, što je dozvoljeno samo ukoliko dobro podnosite ovaj režim.

 

OSTATAK PROČITAJTE U NOVOM BROJU ČASOPISA RUSKI DOKTOR!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

….