23.05.2018 Zdravlje

Triput ura za sok od breze

Evo šta sve možete lečiti ovim fantastičnim prirodnim eliksirom…

Sok od breze volim od detinjstva. Deka i ja smo imali tradiciju – čim sokovi u stablima počnu da se pokreću, birali smo brezu i uzimali pomalo soka da ne bismo naškodili drvetu. Taj napitak je bio najukusniji na svetu! A deka mi je uvek govorio: „Pij, zlato, uvek ćeš biti zdrava“. I zaista, on odlično puni telo energijom i daruje zdravlje. (Olga Didenko, fitoterapeut, Moskva)

PROČITAJTE I… Do lepote pomoću breze

Sok od breze i zdravlje

GORUŠICA I GASTRITIS SA SMANjENOM KISELOŠĆU
Piti po 50 ml brezinog soka, nerastvorenog ili razblaženog vodom u odnosu 2 : 1, i to tri puta dnevno 20 minuta pre jela. Kura traje dok se stanje ne poboljša.
OSTEOHONDROZA, ARTRITIS, ARTROZA I GIHT
Uzimati po pola čaše dva-tri puta dnevno.
IZRAŽENA AVITAMINOZA
Preporučuje se čaša soka dnevno, a kura traje dve-tri nedelje.
DIJABETES BILO KOG TIPA
Piti po 100–150 ml svežeg soka tri puta dnevno pola sata pre jela, 30 dana. Ovo se takođe preporučuje onima koji, pored dijabetesa, imaju hronična oboljenja želuca, otežana hepatitisom ili pankreatitisom.

PROČITAJTE I… Šipurak: Lek za bubrege!
HIPERTENZIJA
Piti po pola čaše soka dva puta dnevno dok se pritisak ne stabilizuje.
ANGINA I TONZILITIS
Svežim sokom ispirati grlo nekoliko puta dnevno.
VISOKA TEMPERATURA
Nakvasiti gazu brezinim sokom. Staviti ispod mišica, na slabine, na lakatni pregib, obmotati koren šake i gležnjeve. Držati dok se tkanina ne osuši.
SPOLjAŠNjA UPOTREBA
* U slučaju različitih lišajeva (uključujući i psorijazu), ekcema i drugih kožnih oboljenja svež sok od breze primenjivati za umivanje, obloge, komprese i trljanje jednom-dvaput dnevno.
* Prilikom suve i uvele kože lica, vrata i dekoltea korisno je ujutro se umivati svežim brezinim sokom ili njime trljati problematična mesta.
* Sok se može zamrznuti u kalupima i koristiti za masažu lica.
LOSION ZA SUVU KOŽU
Dvesta mililitara brezinog soka pustiti da proključa. Malo prohladiti, dodati pola kašike meda, pa mešati dok se potpuno ne rastvori. Lice i vrat trljati losionom tri puta dnevno.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

još iz kategorije