Lečenje štitne žlezde sa ruskim starinskim narodnim lekovima

by | 04.05.2024
Lečenje štitne žlezde sa ruskim starinskim narodnim lekovima

Lečenje štitne žlezde sa narodnim lekovima je veoma popularno jer pomažu u smanjenju simptoma. Imajte na umu da ove prirodne terapije ne daju brze rezultate.

Rasprostranjena je terapija korišćenjem bilja, ishrane i obloga koji mogu da poboljšaju funkciju štitne žlezde. Imajte na umu da je važno da pre primene prirodnih terapija uvek konsultujete lekara.

Prirodno lečenje štitine žlezde

Popularano bilje za lečenje štitne žlezde su nevena, matičnjaka, hajdučke trava, listova koprive, plodovi gloga i koren maslačka. Ovo bilje može konzumirati pojedinačno ili pripremanjem nekoliko različitih biljaka u isto vreme. Pored lekova koji se uzimaju oralno, obloge su pogodne za lečenje obolelog organa. Neophodno ih je toplo postaviti na područje grla, pokriti vrh platnenim zavojem. Držite ne više od 2 sata.

Lečenje štitne žlezde glinom

Lekovita glina se takođe koristi kao terapija. Belu glinu treba razblažiti toplom vodom tako da dobijete nežnu pasu. Nanesite na zavoj od gaze i nanesite je na prednju stranu vrata. Ovaj oblog držite najviše 1 sat. Dozvoljeno je ponavljanje postupka do 3 puta dnevno.

Pčelinji proizvodi

Med sadrži jod koji je neophodan za pravilno funkcionisanje štitne žlezde. Ovaj ukusan i zdrav prirodni lek pomaže u normalizaciji koncentracije tiroidnih hormona u krvi i pomaže kod povećane i smanjene funkcije žlezde.

Za prevenciju bolesti ovog organa preporučuje se konzumiranje 60 g meda dnevno, podeljenu na nekoliko doza. Tokom leta dnevna doza je 30 g meda.

Propolis je dobar lek za prevenciju bolesti štitne žlezde. Ovaj proizvod vam omogućava da normalizujete hormonalni nivo i efikasan je lek za strumu. Da bi se ublažili simptomi, koristi se 20% tinktura propolisa. U mleku treba razblažiti 30-40 kapi ovog proizvoda. Uzmite ujutru mesec dana.

Orasi

Orasi su prirodni lek za lečenje štitne žlezde. Plodovi i pregrade ovih oraha sadrže jod. Mogu se koristiti i za lečenje bolesti i za prevenciju. Preporučuje se da se jezgra nekoliko sati potopite u hladnu, čistu vodu pre jela. Koristite 5-10 komada dnevno.

Laneno ulje

Laneno ulje je prirodni lek koji se može uzimati u količini od najviše 3 kašičice dnevno. Za decu mlađu od 14 godina norma je 2 puta manja. Dnevnu dozu treba podeliti na 3 dela i uzimati pre jela ili dodavanja ulja u hranu. Ujutro je bolje dodati ulje u kašu, jer će telu biti teško da preradi izvor biljne masti uzete na prazan stomak.

Ovas

Ovsena dekocija nije samo za piće, već se koristi i za spoljni tretman. Da biste to uradili, navlažite gazu toplom vodom i nanesite je na bolno mesto, a zatim držite sat vremena.

lenakorzh / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs