Pet feng šui saveta za balkon: Napravite oazu dobre energije

by | 06.05.2024
Pet feng šui saveta za balkon: Napravite oazu dobre energije

Balkon je savršeno mesto gde možete da se opustite, pogotovo sada kada je napolju lepo vreme. Saznajte kako da ovo mesto postane oaza dobre energije.

Sa toplijim vremenom, mnogi od nas provode više vremena na otvorenom na našim balkonima. Ali, da li ste znali da postoji način da organizujete ovaj prostor koristeći feng šui principe? Prateći ove savete, možete da stvorite utočište mira i opuštanja zahvaljujući dobroj energiji.

Uredite balkon po feng šui principima

Najbolji način da koristite svoj balkon je da ga smatrate produžetkom vašeg životnog prostora. Većina ljudi smatra da su njihovi balkoni ništa drugo do mesto za odlaganje dodatnih stvari ili za vešanje veša da se suši. Međutim, vaš balkon može biti odlično proširenje vašeg životnog prostora ako znate kako da ga pravilno feng šui.

Kako srediti balkon po feng šui pravilima?

Kada imate jasnu ideju o tome kako želite da koristite svoj balkon, možete početi da ga sređujete po feng šui pravilima. Na primer, ako želite da to bude oaza za opuštanje, dodavanje udobnog nameštaja i biljaka u saksiji je odličan način za početak.

Ako želite da bude funkcionalniji, uverite se da ima dovoljno prostora za odlaganje svih vaših stvari. Bez obzira na to kako se odlučite za feng šui svoj balkon, njegovo proširenje vašeg životnog prostora sigurno će povećati njegovu privlačnost – i vaše uživanje!

Pozicija balkona

Dobar feng šui nalaže da balkon treba da bude na sunčanom mestu kako biste mogli da iskoristite prirodno svetlo. Balkon okrenut prema jugu je idealan, ali će takođe poslužiti i balkon okrenut prema zapadu ili istoku.

Ako je vaš balkon u senci, razmislite o okačenju feng šui kristala ili zvona  kako biste uneli više i energije.

Cveće

Dodavanje biljaka i cveća na vaš balkon je odličan način da dodate boju i život prostoru. Ne samo da izgledaju dobro, već takođe mogu pomoći u poboljšanju feng šuija ovog područja. Biljke i cveće mogu da simbolizuju različite stvari u feng šuiju, pa je važno izabrati one koje će predstavljati kvalitete koje želite da unesete u svoj život.

Na primer, ako tražite više ljubavi ili prosperiteta u svom životu, možete izabrati ružičasto ili crveno cveće. S druge strane, ako tražite mir i spokoj, možete izabrati belo ili plavo cveće.

Zaklon od pogleda

Okačite zavese ili vetrobran na balkon da biste stvorili privatnost. Prema feng šuiju, ovo je povoljan način da u svoj dom poželite dobrodošlicu dobrom čiju.

Takođe blokira negativnu energiju i pomaže da vaš dom bude miran i spokojan. Pored toga, zavese mogu zaštititi od sunca i vetra, održavajući vaš balkon hladnim leti i toplim zimi.

Udoban nameštaj

Postavite udoban nameštaj tamo da biste se mogli opustiti i uživati u svežem vazduhu na svom balkonu. Ako ima mesta postavite ležaljku koja je savršena za čitanje ili dremanje.

Čisto i uredno

Redovno pometite pod i obrišite ogradu. Prilikom stvaranja sigurnog, privlačnog prostora u vašem domu, ništa se ne isplati kao održavanje čistoće i urednosti vašeg objekta. To je često zanemaren element feng šuija koji može duboko uticati na naš nivo energije i protok u bilo kojoj prostoriji.

Odlično mesto za početak je sa podom – pometite ga najmanje jednom dnevno i uverite se da nema ostataka. Još jedno mesto koje se obično zanemaruje, iako ne manje kritično, je ograda.

Sa ovom jednostavnom praksom, uskoro ćete živeti dobrim životom sa feng šuijem u njegovim najoptimalnijim funkcijama.

Prateći ove jednostavne savete, možete stvoriti divnu oazu na svom balkonu koja je istovremeno vizuelno privlačna i umirujuća. Nekoliko malih promena može učiniti vaš spoljašnji prostor prijatnijim. Zato počnite danas i uverite se u transformaciju!

Mr. Socrates/ gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs