Kako privući zdravlje i dugovečnost prema feng šuiu?

by | 10.12.2023
Feng šui za zdravlje i dugovečnost

Feng šui za zdravlje i dugovečnost je jedan od sve popularnijih načina da prizovete dobru energiju u svoj život. Međutim, da biste to zaista uspeli morate da znate principe feng šuia.

Feng šui za zdravlje i dugovečnost:Zdravstveni simboli

Postoje feng šui talismani za zdravlje koji imaju posebnu moć da ojačaju ovu oblast vašeg života. Ove simbole treba da stavljate u istočni deo kuće.

Suncokret

Suncokret ima posebnu simboliku prema feng šuiu. Svež cvet ili slika sa suncokretom pomaže da se vaš dom napuni vitalnom energijom i da se u njega unese svetlost i toplina. Ovo će učiniti da se vaši voljeni osećaju odlično, a takođe će vas pratiti sreća u poslu.

Kristalni lotos

Kristalni lotos je simbol odličnog zdravlja, lepote i prosperiteta. On privlači pozitivnu energiju u životni prostor i blokira negatovnu energiju. Takođe, on poboljšava koncentraciju i pamćenje.

Feng šui za zdravlje i dugovečnost: Ždral

U Kini se veruje da ždral ima posebnu mističnu moć. Na primer, veruje se da ona daje moć dugovečnosti. Da biste uneli zdravu energiju u vaš dom, unesite figuricu ždrala ili sliku sa njim u istočni deo kuće.

Jelen i zec

Jelen i zec su jedni od popularnijih feng šui simbola zdravlja i večnosti. Iskoristite bilo kakve figure ovih životinja ili iskoristite vezeni ukras sa njima.

Breskva

Breskva je tradicionalan simbol dugovečnosti. Plod se nosi bolesnima kako bi se brže oporavili. U ovom slučaju, pored slike i svežih voćki, možete staviti i porcelansko ili stakleno posuđe. Treba da imate 5-9 proizvoda.

Feng šui za zdravlje i dugovečnost: Bambus

Feng šui simbol dugovečnosti je bambus. Drvo je vitk, fleksibilno i nepretenciozno. Imati drvo ilo nameštaj napravljen od ovog drveta je veoma povoljno za zdravlje. On je takođe veoma koristan za zaštiti od zlih duhova.

Bor

Feng šui za zdravlje i dugovečnost na svom spisku ima i sovmbol bora. Bor je veoma  moćan zaštitnik. Prema tradiciji, ako neko nekom pokloni sliku bora, želi mu dobro zdravlje.

Karakteristike elemenata prema feng šuiu

Poznato je da emocije imaju snažan uticaj na zdravlje. Njega može popraviti ili pogoršati kretanje Ki energije u ljudskom telu. Postoji 5 elemenata koji utiču na ljudsko zdravlje.

Voda

Voda je element koji je odgovoran za funkcionisanje bubrega i urinarnog sistema. Ukoliko imate zdravstvemih problema, zapitajte se na koji način prevazilazite poteškoće. Ne možete da plivate protiv struje. Pokušajte da češće dolazite u kontakt sa vodom, sedite na obali i gledajte u vodu.

Element vode hrani drvo i zbog toga u istočnoj strani vašeg doma treba da imate sliku vode ili možete nabaviti i akvarijum. Ribe su simbol života.Ukoliko je neko u kući bolestan, možete u istočnom delu kuće poprskati sve ćoškove.

Vatra

Vatra je takođe jedan od elemenata zadužen za protok Ki energije u telu. Pod njegovim uticajem funkcioniše srce,  kardiovaskulatorni sistem i nervne ćelije. Ako se suočavate sa problemima u ovom sektoru, potrebno je da uspostavite raspored spavanja, odmora i rada i pronađete aktivnost koja će vas smirivati.

Zapaljena sveća takođe pomaže u čestim bolestima u porodici. Vredno je proći kroz sve prostorije sa svećom u ruci.

Zemlja

Zemlja je element koji najviše deluje na zdravlje digestivnog trakta, funkcionisanje endokrinog sistema i imunitet. Ako postoje problemi u ovoj oblasti, onda su velike šanse da je to zbog prevelike brige o voljenim osobama.

Glavna preporuka je da stavite sebe na prvo mesto. Čuvajte svoje telo i duh.

Feng šui za zdravlje i dugovečnost: Drvo

Poželjno je da u istočnom delu postavite što više zelenih biljaka. Bilo kakav detalj koji ima prirodne nijanse će biti od koristi. Takođe, možete koristiti pletene predmete i drveni nameštaj.

Drvo brine za stanje jetre i obezbeđuje fleksibilnost zglobova. Veruje se da ako čovek ima problema sa zglobom nije u stanju da bude fleksibilan za nove životne okolnosti. Da biste poboljšali ovu energiju u telu, provedite vreme u šumi ili bilo gde okruženi drvećem.

Metal

Metalni element je odgovoran za probleme povezane sa respiratornim sistemom, kožom i alergijama. Sve dolazi od toga što čovek ne diše duboko i ne uživa u trenucima života. Ukoliko je neko u kući bolestan u ovim oblastima, prošetajte po kući sa metalnim zvonima.

Feng šui: Top 6 načina za energetsko čišćenje prostora. Privucite blagostanje u dom

Zdravstveni sektor u kući

Istočni sektor uvek treba da ostane otvoren u kući. Ovde nije dobro da gomilate nameštaj i druge predmete.

Ono što je važno jeste da pratite gde su okrenuti prozori životnog prostora. Ukoliko gledaj ka otvorenom i zelenom prostoru, to je dobro. Međutim, ako gledaju na zgrade, onda je to loše i treba da okačite zavese od guste tkanine i roletne.

Ako se vide bolnica ili groblje sa prozora, ovo je znak opasnosti po život. U ovom slučaju obojite vrata crvenom bojom i čvrsto zatvorite vrata. To će pomoći da zaustavite prolaz leoše energije u kuću.

Pravilno uređenje zdravstvenog sektora u domu ne znači da će svi biti izlečeni odjednom, ali će pomoći da se održi pozitivan stav. Za dobro zdravlje, važno je da soba bude čista i da se zabavljate. Ispunite kuću čistom, laganom muzikom i imajte samo svetle misli. Feng šui za zdravlje i dugovečnost će vam pomoći da vodite zdrav način života i brigu o sopstvenom telu.

Marili Forastieri/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs