Novi broj je u prodaji: Prelistavamo aprilski broj #101

by | 15.04.2024
Novi broj je u prodaji: Prelistavamo aprilski broj #101

Saznajte kako da sačuvate bubrege, izborite se sa visokim pritiskom, kako da zaustavite deformaciju kičme… Prelistavamo aprilski broj Ruskog doktora, koji će biti na kioscima od 15. aprila do 14. maja. U tekstu pročitajte ponešto o 6 tema koje smo odabrali za vas, a u samom magazinu možete pronaći još mnogo toga korisnog.

Sačuvajte svoje bubrege

Stanje bubrega zavisi od sitnica na koje mnogi i ne obraćaju pažnju. Dok bubrezi rade svoj posao, mi zaboravljamo koliko su oni važni. I oni rade do kraja, često nagoveštavajući da nešto nije u redu kad je već bolest u punom jeku… Kako ne naškoditi bubrezima i sačuvati ih, otkriće nam ruski specijalisti.

Sačuvajte svoje bubrege

Sačuvajte svoje bubrege

Najbolji naturopatski domaći lekovi protiv VISOKOG PRITISKA

Hipertenzija se smatra bolešću veka. Ona je posledica neuroze, posebno vaskularne deregulacije periferne cirkulacije. Tako je i zovu – bolest narušene regulacije. Naturopate uspešno vraćaju ove pozicije u ravnotežu, a mi donosimo njihove najefikasnije domaće recepte.

Najbolji naturopatski domaći lekovi protiv visokog pritiska

Najbolji naturopatski domaći lekovi protiv visokog pritiska

NEDOSTATAK VITAMINA: šta nam telo poručuje?

Perutanje i svrab kože, lomljivi nokti, gubitak kose, krvarenje desni, ispucale usne i laktovi, razdražljivost, slabost, pospanost, pojačan umor – ovi simptomi su poznati većini ljudi. Obično se javljaju zimi, pa i tokom proleća. Ništa neobično, tešimo se – obična avitaminoza. Ali nije tako! Moramo da joj se suprotstavimo kako ne bi bilo ozbiljnih posledica. O ovoj temi razgovaramo sa doktoricom Margaritom Nikolajevnom Provotorovom iz Centra za molekularnu dijagnostiku Rospotrebnadzora.

Simptomi nedostatka vitamina

Simptomi nedostatka vitamina

 

SPONDILOZA: kako zaustaviti deformaciju kičme?

Ključne su svakodnevne statične vežbe, tako da se pršljenovi ne pomiču. Terapija podrazumeva i biljke koje ublažavaju upalu, a pre svega morate izbaciti so koja se nataložila u kičmi.

Kako zaustaviti deformaciju kičme?

Kako zaustaviti deformaciju kičme?

Jednostavna rešenja za kurje oko, urasli nokat i glatke pete

Pripremite se za sandale i papuče! Evo narodnih rešenja za lepa i zdrava stopala – efikasni su u slučaju žuljeva, uraslog nokta, grubih peta i grčeva

Narodnq rešenja za lepa i zdrava stopala

Narodnq rešenja za lepa i zdrava stopala

O čemu govori BOL OKO PUPKA

Bol u predelu pupka povod je da budete na oprezu i obratite se lekaru. Naravno, možda nije u pitanju ništa strašno, jednostavno ste se prejeli, pokvarili stomak ili preterano stegli kaiš. Ali, ne treba da ignorišete ovaj važan simptom.

Na šta ukazuje bol oko pupka?

Na šta ukazuje bol oko pupka?

Irin Somsuppamongkol; Siarhei Khaletski; Valentyna Yeltsova; Ake Ngiamsanguan; robertprzybysz; Nitcharee Sukhontapirom / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs