Lekovita svojstva rozenkvarca: Simbol ljubavi pomaže kod neplodnosti

by | 17.12.2023
lekovita svojstva rozenkvarca

Lekovita svojstva rozenkvarca su veoma poznata, a ovom kamenu su dodeljena i neverovatna magijska delovanja. On ima karakterističnu mlečno roze boju.

Rozenkvarc često nosi naziv i kvarcna ruža. On je mineral neobične providno meke boje koja je oduvek bila simbol čiste i besprekorne ljubavi. Iz tog razloga rozenkvarc nosi naziv kamen zaljubljenih. Međutim, ovaj dragi kamen ima lekovita svojstva i pomaže kod neplodnosti, psiholoških problema i hroničnog umora.

Lekovita svojstva rozenkvarca: Opšte karakteristike

Rozenkvarc je poznat mineral koji je veoma popularan u nakitu. U prirodi se ne mogu naći providni i svetli primerci. Njegovi kristali su uvek zamućeni i imaju mnogo pukotina, ogrebotina i mrlja što čini svaki primerak rozenkvarca jedinstvenim. On je većinom sačinjen od silicijum dioksida.

Rozenkvarc se koristi u različitim sektorima ljudskog života. Minerali u prahu se koriste u kozmetičkim aparatima, naročito u onima sa anti age efektom. Pored toga, on je veoma popularan u kolekcionarstvu, ali i kao nakit.

Svi horoskopski znaci mogu da nose ovaj kamen, a posebno pozitivan uticaj ima na Bikove, Blizance i Vage. Njegova magična energija pozitivno utiče na svakog čoveka.

Koja su lekovita svojstva rozenkvarca?

On se veoma dugo koristio kao kamen dugovečnost i raznim kozmetičkim procedurama. Međutim, tu se njegova lekovita svojstva ne ograničavaju. On se u litoterapiji koristi kod:

  • bolesti kardiovaskularnog sistema
  • neplodnosti
  • bolesti bubrega i jetre
  • čestih prehlada
  • hroničnog umora
  • psiholoških problema poput depresije, iracionalnih strahova i anksioznosti
  • nesanice
  • bolesti genitourinarnog sistema
  • gojaznosti

Magična svojstva rozenkvarca

Glavna uloga ovog dragog kamena u magičnim ritualima je da privuče ljubav. Međutim, kako je ovaj mineral čist, on neće pomoći kod prevara i lošim namerama. Energija i lekovita svojstva rozenkvarca su usmerena samo na čistu, besprekornu ljubav. Međutim, često se veštački rozenkvarc koristi u nakitu, ali se prirodni kamen ceni mnogo više i pored ljubavi, simbol je prosperiteta i uspeha. Rozenkvarc se jako lepo slaže u kombinaciji sa žadom.

Kako prepoznati veštački od prirodnog rozenkvarca?

Za početak, da bi lekovita svojstva rozenkvarca zaista radila, potrebno je da imate kod sebe prirodan kamen. Prirodni kamen nema velike dimenzije. U prirodi se nalaze u vrlo sićušnim uzorcima. Pored toga, nakit od prirodnog rozenkvarca nije jeftin dok je veštački rozenkvarc mnogo jeftiniji. Međutim, veštački kamen ćete najlakše prepoznati po tome što nema unutrašnja (niti bilo kakva oštećenja). Takođe, kvarc je tvrđi od veštačkog stakla, a takođe je i teži i hladniji na dodir.

Kako se neguje rozenkvarc?

Kamen ne sme biti izložen otvorenoj sunčevoj svetlosti. U tom slučaju gubi sjaj, a kasnije posivi. Dakle, nakit sa rozenkvarcom ne možete nositi svaki dan, naročito ako znate da ćete biti izloženi sunčevoj svetlost.

PamWalker68/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs