Magična svojstva safira: Otkriva skrivene talente i umiruje

by | 06.01.2024
magična svojstva safira

Magična svojstva safira su mnogostruka u zavisnosti od boje koju odaberete. Oni privlače sreću i leče određene bolesti.

Safir je veoma dragocen mineral koji su nekad koristili kraljevi kao znak luksuza. Međutim, osim njegovog glamuroznog izgleda, ovaj kamen ima lekovita i magična svojstva, pružajući skoro svima zaštitu i smirenost.

Magična svojstva safira: Opšte karakteristike

Mineral safir se smatra vrstom korunda koji spadaju u prvoklasne dragulje. Ono što je zanimljivo jeste da na svetu ne postoje dva kamena iste boje jer je svaki uzorak jedinstven po boji, težini i obliku. Safir ima nekoliko nijansi kao što je žuta, plava, ružičasta, crna i tirkizna.

Koja su lekovita svojstva safira?

Korundi su lekoviti minerali koji pozitivno utiču ne samo na dušu, već i na ljudsko telo. Ukoliko ga osoba redovno nosi, on će poboljšati funkcionisanje unutrašnjih organa. Takođe, veoma je koristan srčanim bolesnicima i osobama koje imaju problem sa mišićno-skeletnim sistemom. On ojačati imunitet, a preporučuje se i ženama koje planiraju da zatrudne. Safir takođe pozitivno utiče na vid i kožne bolesti.

Koja su magična svojstva safira?

 • Žuti safir
  Ovo je jedan od najređih primeraka. On je moćan talisman koji je u stanju da zaštiti vlasnika od negativnosti i briga. Takođe, on ume da menja karakter ljudi, dajući im ravnotežu i smirenost. Kreativnim ljudima će dati inspiraciju i nove ideje. Preporučljivo je da ga nose bračni parovi jer će on pojačati njihovu povezanost.
 • Crni safir
  On je klasifikovan kao neprozirni korund sa jedinstvenim sjajem i luksuznom sivom nijansom. On tera svakog sa podmuklim planovima, kao i uticaj zle sile od vlasnija. On se uspešno nosi sa tugom, depresijom i uz pomoć njega se može steći optimizam. Najčešće se stavlja u prstenje za muškarce jer se sa njim poboljšava fizička kondicija i stiče samopouzdanje.
 • Tirkizni safir
  Ovo kamenje daje ljudima mogućnost da otkriju skrivene talente. Safir pomaže vlasniku da stekle osetljivost i milosrđe. Kao rezultat toga, osoba rado pomaže drugima i voljenima. Preporučuje se da ga nose oni koji stalno moraju da pamte mnogo informacija.
 • Plavi safir
  Magična svojstva safira su veoma jaka.Plavi safir je veoma moćan talisman za poslovne ljude jer ima moć da privuče sreću i pomogne razvoj karijere. Ovaj kamen je simbol mudrosti, čistote, nevinosti, čednosti i žeđi za znanjem. Safir je takođe dobar za meditaciju, a takođe pomaže da postanete otporniji i hrabriji. Kristal bi trebalo da nose oni koji planiraju da zasnuju porodicu u bliskoj budućnosti.

Kako safir deluje na horoskopske znake?

Ovaj kamen će Strelčevima pomoći da steknu samopouzdanje i omogućiti im da otkriju svoje talente, dok će Vodolije steći duhovnu snagu i postati otpornije na stres. Safir će Ovnovima pomoći da ne dođu u neprijatne situacije, a Devicama će pomoći da preporuznaju lažljive, nepoštene ljude. Promenljivo raspoloženje Blizanaca će postati manje prijatno ukoliko nose ovaj kamen, a Bikove će  naterati da veruju u sebe. Ovo je odličan kamen i za Škorpije, naročito poslovne jer će umiriti njihove neprikladne emocije. Rakovima će doneti plemenitost i harmoniju u duši, a Lavovi će uspeti da se kreativno izraze. Vagama i Ribama ovaj kamen će pomoći da budu razumniji i nagrađuju ih mudrošću. Jedino Jarčevi ne treba da nose safir jer će pojačati njegove negativne kvalitete.

Kako se neguje safir?

Za skladištenje predmeta od safira, važno je imati posebnu kutiju i ni pod kojim uslovima je ne treba stavljati u kutiju sa ostalim nakitom. Ako je potrebno, operite ga pod tekućnom vodom i stavite u platnenu kesu. Brisanje kamena krpom nije dozvoljeno, pa ga je bolje staviti na sunce da se prirodno osuši. Jedino na ovaj način će te moći da iskoristite u potpunosti magična svojstva safira.

 

Byjeng/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs