
Zašto je važna upotreba čia semena u ishrani i koje su njihove prednosti?
Sve je češća upotreba čia semena u ishrani, a postoji i veoma dobar razlog za to. Čia semenke spadaju u superhranu zbog niza korisnih svojstava. Č...
Odgovara terapeut Marina Aleksandrovna Njefedova, Sankt Peterburg.
Sladak ukus koji daje žvakaća guma neko vreme zadovoljava naše receptore za ukus.
Otprilike deset–petnaest minuta, koliko proces žvakanja traje, ka mozgu ide signal o tome da je organizam sit. U tom slučaju ruka neće posegnuti za slatkim pošto je žvaka premostila taj jaz. Plus za vas – manje kalorija.
U pogledu gubitka težine: ruski naučnici su otkrili da se prilikom žvakanja žvakaće gume metabolizam ubrzava do 19 procenata!
PROČITAJTE I… Ko dugo žvaće- dugo živi
Još jedan plus: žvakanjem se mogu promasirati desni i očistiti zubi. Naravno, efekat je daleko od onoga koji se postiže četkicom za zube. Ali, zahvaljujući tome što je žvaka elastična i lepljiva, ona pomaže da se očiste ostaci hrane sa zuba.
Uprkos ovome, savetujem da, umesto žvake, koristite listić nane ili grančicu peršuna – korisnije je za zdravlje. Zbog bogatog sastava esencijlnih ulja i vitamina, zelen ublažava osećaj gladi i, uzgred, osvežava dah.
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net