Jaja u narodnoj medicini: Pomažu u slučaju opekotina, laringitisa i povećanja hemoglobina

by | 25.04.2024
Jaja u narodnoj medicini: Pomažu u slučaju opekotina, laringitisa i povećanja hemoglobina

Jaja se vekovima koriste u raznim narodnim medicinama sveta u slučaju raznih zdravstvenih tegoba. Otkrićemo vam nekoliko metoda koje mogu da ublaže simptome kod raznih stanja.

Jaje je veoma uobičajena hranljiva hrana koja se koristi u mnogim zemljama. Ovo je zbog činjenice da ljudsko telo skoro potpuno apsorbuje jaje bez ikakvih toksina u organima za varenje. Pored toga, česta konzumacija kokošjih jaja može se objasniti njihovom lakom dostupnošću.

Međutim, jaja se ne koriste samo u kulinarstvu. Lečenje jajima je takođe veoma popularno u narodnoj medicini. Ovo se objašnjava korisnim svojstvima i sastavom ovog proizvoda.

Jaja u narodnoj medicini

Za lečenje jaja, možete koristiti i kuvane i sirove proizvode. Trebalo bi da se detaljnije upoznate sa najefikasnijim i najpopularnijim receptima alternativne medicine koji koriste pileća jaja.

Jaja za čir na unutrašnjim organima

Ovim receptom možete izlečiti čireve na crevima i želucu. Lečenje jajima za ovu bolest podrazumeva ispijanje jednog sirovog belančevina od pilećeg jajeta pola sata pre doručka i večere.

Opekotine

Lečenje opekotine sirovim jajetom podrazumeva mazanje povrede umućenim žumancem, zbog čega bol počinje da jenjava, a nakon tretmana ostaje samo mala crvena tačka. Ako osoba opeče prste, onda tretman sa sirovim jajetom uključuje njihovo držanje u žumancetu dok bol ne nestane. Ako je potrebno, područje opekotina treba zaviti.

Laringitis

Hronični laringitis možete izlečiti prilično jednostavno i brzo. Da biste lečili bolest jajetom, treba ga umutiti dok se ne stvori pena, pomešati sa kašičicom prirodnog sirovog meda i piti ovu mešavinu pre spavanja. Ova procedura se izvodi dok ne dođe do potpunog oporavka. Ovaj recept se takođe može koristiti za lečenje raznih prehlada.

Uganuća

Narodno lečenje jajima podrazumeva i primenu ovog proizvoda kod uganuća i uganuća. Da biste to uradili, potrebno je razmutiti belance, penom navlažiti čistu gazu i previte bolno mesto. Preko toga umotati topli peškir. Ovaj tretman se sprovodi sa jajetom noću. Po pravilu, do jutra bol nestaje.

Povećanje nivoa hemoglobina

Tretman kokošijim jajima se takođe koristi za povećanje hemoglobina. Da biste to uradili, 10 dana ujutro morate jesti jedno sirovo jaje bez dodavanja soli na prazan stomak. Jaje se konzumira zajedno sa 100 g rendane šargarepe. Nakon ovog kursa lečenja, nivo hemoglobina u krvi naglo se povećava.

Čmičak

Halazion je hronična upala očnih kapaka. Ovo je jedva primetna tuberkuloza, nešto manja od graška. Oko njega se formira zapaljenje ili crvenilo, koje postepeno nestaje. Međutim, sama izbočina ostaje. Kada pritisnete na njega, oseća se blagi bol.

Za lečenje čmička umotate tvrdo kuvano toplo jaje (ne sme biti vruće) u čistu krpu, a zatim je nanesete na problematični kapak. Kako se jaje polako hladi na oku tako odmotavajte jedan po jedan sloj krpeč.

Zagrevanje treba da traje 15 minuta. Ovaj postupak treba izvoditi 3 puta dnevno. Međutim, vredi obratiti pažnju na činjenicu da će takav tretman zahtevati dosta vremena.

Jaja za negu lica

Za suvu kožu i tonus kože razmutite belance i pomešajte sa sve kašike brašna. Dodaje kašičicu meda. Smesu nanesite na čisto i oprano lice i držite 4 sata. Isperite proizvod sa lica vodom na sobnoj temperaturi. Ova maska sprečava nastank bora kod veoma suve kože.

U zaključku, vredi napomenuti da je jaje zaista jedinstveni lek koji se ne može koristiti samo za pripremu raznih jela, već se koristi iu receptima tradicionalne medicine za borbu protiv raznih bolesti i tegoba.

olgakr / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs