5 razloga da pijete toplu vodu sa limunom na prazan stomak

by | 14.10.2023
voda sa limunom

Sigurno ste čuli da je topla voda sa limunom veoma odličan lek, naročito ako je pijete na prazan stomak. Ovaj napitak ima niz korisnih svojstava.

Topla voda sa limunom je odličan lek, ne samo za jačanje imuniteta, već i za sprečavanje rizika od mnogih drugih bolesti. Sve što treba da uradite jeste da popijete čašu svakog jutra na prazan stomak.

[lwptoc]

Topla voda sa limunom kao lek

Topla voda sa limunovim sokom je dobar početak dana. Međutim, ako ne podnosite dobru limunsku kiselinu, možete dodati malo meda. Evo koje su benefiti ove jutarnje navike:

Poboljšana funkcija creva

Ako patite od zatvraa, započnite dan sa čašom vode u koju ćete iscediti kašičicu limunovog soka i dodati istu količinu meda. Voda treba da bude topla. Ovo piće poboljšava funkcionisanje sistema za varenje u roku od 2-3 dana.

Prevencija za stvaranje kamena u bubrezima i jetri

Limunov sok je odličan lek protiv stvaranja kamena i žučnih kamenaca u jetri i mokraćnim putevima. Ovo je odličan način da se unapred zaštite od neprijatnih bolesti tokom dugog niza godina.

Jutarnja doza energije

Ovo je možda iznenađujuće, ali je tačno. On će vam dati energiju i okrepiće vas u jutarnjim satima. Za razliku od kafe koja dehidrira organizam, voda sa limunom poboljšava funkcionisanje unutrašnjih organa. Samim tim pozitivno utiče na raspoloženje i celokupno stanje organizma.

Čišćenje kože

Limun uspešno uklanja toksine i otpad nagomilane u telu, a vitamin C sprečava pojavu novih bora i zaglađuje postojeće.

Poboljšan metabolizam

Poznato je da je limunov sok moćan i efikasan lek protiv viška kilograma i viška masnoće. Zbog toga će voda sa limunom na prazan stomak pomoći telu da apsorbuje i nezdravu hranu.

Ako se odlučite da pijete vodu sa limunom na prazan stomak, bilo bi dobro da se pre toga savetujete sa lekarom ili nutricionistom kako biste se uverili da ovo piće neće imati kontraindikativan efekat.

Snežana Vranić

Ekaterina Fedulyeva/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs