Kako ukloniti crvene fleke od akni narodnim metodama?

by | 03.11.2023
Kako ukloniti crvene fleke od akni

Sve su nas u mladosti mučile akne, ali neki od nas su imali problemi sa problematičnim oblicima. Međutim i kad prođemo fazu puberteta, crvene fleke na koži mogu ostati. Pročitajte u tekstu kako ukloniti crvene fleke od akni.

Crvene fleke koje ostaju na koži čak i kada akne prođu umeju da budu loše po samopouzdanje. Postoji nekoliko različitih načina da se izborite sa ovim kožnim problemom kod kuće i uz pomoć prirode. U ovom slučaju, najveći efekat će imati maske od gline ili prirodnih sastojaka.

Kako ukloniti crvene fleke od akni?

Postoji nekoliko prirodnih načina kako možete da unapredite izgled vaše kože. Evo nekoliko recepata.

Maska od zelene gline sa esencijalnim uljem ruzmarina

Da biste pripremili ovu masku, pomešajte 3-4 kapi ulja sa kašikom gline u prahu i čistom hladnom vodom dok ne dobijete homogenu, kremastu masu. Gotovu masku ravnomerno nanesite na mesta gde su tragovi od akni i držite je 10-12 minuta, a zatim isperite.

Možete pokušati i da namažete ožiljke i mrlje od akni uljem ruzmarina 2-3 puta dnevno, ali se to mora raditi pažljivo. Ovo eterično ulje ima okrepljujući efekat i može uticati i na krvni pritisak.

Kako ukloniti crvene fleke od akni: Limunov sok i belance

Nekada se tamne mrlje pojavljuju zbog hiperpigmentacije kože. U tom slučaju možete pomešati par kašičica limunovog soka i belanaca i nanesite na lice na fleke. Nakon 15 minuta isperite masku. Ako imate osetljivu kožu, stavite na mali deo kože. Ako osetite peckanje, odmah isperite lice i nemojte koristiti masku,

Bela glina i limunov sok

Dve kašičice bele gline pomešajte sa istom količinom limunovog soka. Možete dodati i malo vode da biste dobili gustu masu. Nanesite isključivo na problematična podučja i ostavite 15 minuta. Ovo je takođe maska za izbeljivanje.

Kako ukloniti crvene fleke od akni: Maska od meda i cimeta

Da biste pripremili ovu masku, pomešajte med i mleveni cimet u jednakim razmerama i nanesite na mesta gde postoje fleke. Držite masku na koži 20-25 minuta. Najbolje bi bilo da koristite masku svaki drugi dan. Ovu masku nemojte koristiti ako patite od kožnih oboljenja.

Tonik od kantariona

Uzmite dve kašike kantariona i stavite u čašu alkohola. Izmešajte i ostavite 10 dana. Nakon toga prebrišite mesta na kom se javljaju mrlje. Ovo bi trebalo da činite svakodnevno.

Leto je prošlo, ostale su fleke na koži

Yuliya/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs