Lečenje kožnih lišajeva prirodnim putem

by | 16.10.2023
Lečenje kožnih lišajeva prirodnim putem

Lišajeve na koži često umemo da pobrkamo sa drugim kožnim bolestima, a zbog svraba umeju da budu veoma neprijatni. Ipak, lečenje kožnih lišajeva prirodnim putem se pokazalo kao vrlo efikasno.

Lišajevi se mogu pojaviti bilo gde na telu, a karakterišu ih crvene fleke u obliku kruga koje jako svrbe i imaju izdignutu ljuskavu ivicu. Oni rastu sporo šireći inficirani deo kože. Pored toga, ova bolest je i zarazna. Stoga je veoma važno da ih lečite, a priroda nam daje nekoliko recepata za izlečenje.

[lwptoc]

Lečenje kožnih lišajeva prirodnim putem

Beli luk

Sitno iseckajte beli luk, umotajte masu u gazu i nanesite po 10. minuta na zahvaćeno područje tokom 3-4 dana.

Rusa (Chelidonium majus)

Napunite pola tegle zapremine od 0,5 litra sa sveže izgnječenom rusom ili jednu četvrtinu tegle suvog bilja. Sipajte kipuću vodu do vrha, sačekajte da se ohladi i procedite. Pijte 100ml 3 puta dnevno 10-15 minuta pre obroka. Deci se daje pola doze. Nakon 7 dana upotrebe, napravite pauzu od 2 dana.

Lečenje kožnih lišajeva prirodnim putem: Lekoviti flaster

Uzmite u jednakim količinama kolofonij (samleti u svež fini prah, možete ga kupiti u apoteci), sveža svinjska mast i čist pčelinji vosak. Istopite vosak na pari, potom u vosak dodajte kolofonij neprestano mešajući sa drvenom kašikom. Potom po malo dodavajte otopljenu svidnjsku mast nastavljajući da mešate. Kada se sve istopi, sklonite sa vatre i mešajte dok se masa ne zgusne i ne postane plastična i homogena. Postavite na problematično područje i menjajte ih jednom ili dva puta dnevno. Možete ih vezati zavojem.

Lečenje kožnih lišajeva prirodnim putem

Tamjan, aloja, beli luk i jaje

Uzmite po 50 g crkvenog tamjana, aloje i belog luka. Biće vam potrebno i belance jednog jajeta. Sve stavite u jednu teglu, protresite i možete da koristite. Pre upotrebe ga držite u frižideru i obavezno svaki put protresite. Gazu potopite u smesu i podmazujte problematična mesta. Verovatno ćete osetiti bol 30 minuta, ali nakon toga ćete osetiti prijatnu hladnoću.

Lečenje kožnih lišajeva prirodnim putem: Celer

Strpljivom i dugotrajnom upotrebom celera kroz dve godine se možete u potpunosti oporaviti od nekih oblika psorijaze, lišajeva i ekcema. Sameljite listove i koren i dobijenu pulpu nanesite na obolela mesta. Pored toga, svakodnevno pijte 2 kašike svežeg celera 3 puta dnevno.

Limunov sok

Iscedite limunov sok i prebrišite pogođeno područje sa ovim sokom.

Snežana Vranić

Images we create and what actually happens are always beautiful when we have imagination/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs