Kako dopuniti energiju i ojačati njen tok?

by | 23.12.2023
kako dopuniti energiju

Sigurno ste bar nekad osetili iscrpljenost i nedostatak energije. Međutim, odgovor na pitanje kako dopuniti energiju nije toliko komplikovan.

Da biste mogli da dopunite ili usmerite energiju ukoliko je ona slaba, morate da razumete njen centralni tok. Da bi telo pravilno funkcionisalo, važno je da je protok energije jak. Sve što vam treba da biste se oporavili jeste koncentracija i nekoliko trenutaka. Takođe, možete dodatno pomoći sebi uz energetske detoks čajeve.

Kako dopuniti energiju kroz njen centralni tok?

Glavni ili centralni tok energije se može uporediti sa stablom drveta iz kog se protežu grane koji su u stvari sekundarni tokovi energije. Ukoliko je u centralnom toku energija nepovoljna, onda se na njoj mora i raditi jer se takva energija šiti svuda. Ako se ispravi glavni tok energije, onda će se i sekundarni automatski normalizovati.

Kako funkcioniše centralni tok energije?

Da biste znali kako dopuniti energiju, morate razumeti njen tok. On se sastoji iz dva toka koji idu u suprotinm smerovima, jedan gore, a drugi dole. Jedan tok dolazi iz zemlje, a drugi iz svemira. Ova dva toka čine celokupnu energiju čoveka. Oni potom prolaze kroz suptilnu energetsku strukturu koja prožima telo. Svaka od njih ima svoju terioriju:

  • Tok koji dolazi odozdo je zemljani i teče otprilike dva prsta ispred kičme kod muškaraca i četiri prsta kod žena. Ovo je energija fizičkog sveta, prolazi kroz centar čovekovog energetskog bića i odlazi u svemir. Zemljani tok je vruć i zagrejan i on daje život.
  • Tok koji dolazi iz svemira od vrha do dna nalazi se jako blizu kičme. Ova energija obezbeđuje održavanje božanske iskre. Ona takođe prolazi kroz centar čovekovog energetskog bića i odlaziu zemlju. Tok iz svemira je hladan.

Ova energija se akumulira u čakrama i uz njihovu pomoć se raspršuje po telu.

Kako dopuniti energiju?

Sedite ili stanite uspravno. Budite mirni i opušteni i odbacite strane misli. Koncentrišite se na osećanja u sopstvenom telu. Osetićete kretanje uzlaznog toka dok udišete, a zatim ćete postepeno osetiti kretanje odozdo ispred kičme. U početku će to biti jedva primetno percipirano samo kao nagoveštaj pokreta, a na kraju ćete osetiti tok energije sasvim jasno.

Takođe, osetićete da se energija probija od prve čakre, pa do svake sledeće. Na kraju će doći do grudnog koša, prolazi kroz grlo, most nosa i potom do temena.

Sada ovo treba ponoviti sa tokom koji dolazi od vrha do dna. Koncentrišite se i osetite kako energija teče duž kičme od gore ka nižim čakrama. Ovaj tok ćete lakše osetiti dok izdišete.

Centralne energije su neophodne kako bi ljudsko telo živelo i da bude zdravo i harmonično. Uvek proveravajte ovaj osećaj s vremena na vreme – energije moraju da teku. Ako iznenada osetite da protok usporova prisetite se kako dopuniti energiju i vratite njegovu prethodnu brzinu primenom unutrašnjeg napora. Da bi cela energija normano funkcionisala, centralni tok mora biti jak.

zamrznutitonovi/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs