Iskoristite mesečevu energiju: Kalendar lepote i zdravlja za april 2024.

by | 02.04.2024
Iskoristite mesečevu energiju: Kalendar lepote i zdravlja za april 2024.

Prilagodite se se lunarnim energijama kako bi postupci doneli maksimalnu korist i pomogli telu da održi zdravlje i snagu. Saznajte šta preporučuje kalendar za april 2024. godine.

 

Mesečeve faze su često povezivane sa različitim aspektima lepote i zdravlja. Veruje da može uticati na neke apsekte kao što su rast kose, nega kože, manikir, pedikir, mršavljenje…  I ne samo to, nego postoje i neke druge preporuke.

Kalendar lepote i zdravlja za april 2024. godine

Astrolozi smatraju da mesečeve faze i te kako utiču na mnoge životne aspekte, pa tako i na one koje se odnose na lepotui i zdravlje. Veruje se da se treba prilagoditi mesečevim energijama jer na taj način se postiže opšte blagostanje.

Kada su najbolji periodi za određene aktivnosti: Mesečev kalendar za april 2024.

Od 1. do 7. aprila i od 25. do 30. aprila povoljni su periodi za početak dijeta, čišćenje, oslobađanje od loših navika.

Od 9. do 24. aprila je povoljan period da počnete redovno da se bavite sportom, uradite nove kozmetičke procedure i unesete zdrave navike u svoj život.

Na mladom mesecu 8. aprila i na punom mesecu 24. aprila nije preporučljivo raditi medicinske analize – rrezultati mogu biti netačni.

Važno! Do 9. aprila nepoželjne su plastične hirurgije, ozbiljne medicinske i kozmetičke manipulacije, posebno na licu i glavi, uključujući injekcije lepote.

Važno! Od 1. do 25. aprila Merkur je u retrogradnom kretanju. Nepoželjno je menjati manikira ili kupovati opremu za rad u oblasti noktiju.

Važno! U danu kada je jedan ili drugi organ ranjiv, bilo kakve medicinske intervencije u ovoj oblasti su nepoželjne, a posebno hirurške! Takođe je vredno prilagoditi svoju sportsku praksu kako ne biste preopteretili ili povredili relevantne organe.

Dan po dan

1. april: Poželjna je kupovina kozmetike, kao i farbanje kose, šišanje, složene frizure, šminkanje, tetoviranje. Područje jetre i kuka je osetljivo. Prejedanje je nepoželjno za jetru i žučnu kesu.

2. i 3. april: Dani za masažu, jogu, istezanje i bilo kakve metode za jačanje tela. Kosti, zglobovi, kičma, zubi suosetljivi. Prevencija – obloge na kolenima, vežbe za zdravlje kičme.

4. i 5. april: Povoljni za kreativne frizure, kozmetičke ttretmane. Noge i nervni sistem su osetljivi. Korisne procedure za čišćenje i razređivanje krvi, meditacija za smirivanje nervnog sistema.

6. i 7. april: Piling, maske, spa, aromaterapija, opuštajuća masaža, nega kose, meditacija. Nega stopala, uključujući masažu, pedikir. Oči, endokrini sistem i stopala su osetljivi. Postoji visok rizik od alergija, trovanja lekovima i alkoholom.

8. i 9. april: Dani povoljni za aktivne sportske aktivnosti, anticelulit obloge,  sve procedure koje podstiču vitkost i brzo gube višak kilograma. Dan je povoljan za šišanje, nijansiranje obrva i trepavica. Glava i bubrezi su osetljivi. Povećava se rizik od povrede.

10. i 11. april: Dan je povoljan za kupovinu kozmetike i parfema. Vrat, uši, štitna žlezda i grlo su ranjivi. U jogi budite oprezni sa pozama koje aktiviraju štitnu žlezdu.

12. i 13. april: Manikir, pedikir, tretmani za negu ruku. Šišanje, akupunktura. Pluća, ruke, ramena su osetljivi. Korisne su vežbe disanja, šetnje na svežem vazduhu, vežbe za rameni pojas, vožnja bicikla.

14 – 16. aprila: Dani povoljni za tretmane kože i kose, hranljive maske za lice i telo sa prirodnim sastojcima, pilingi, čišćenje. Lečenje kod zubara. Grudi i stomak su osetljivi.

Kalendar lepote april 2024.

17. i 18. april: Povoljno za farbanje i nadogradnja kose, složene frizure, manikir i pedikir, tetoviranje. Sve procedure koje vas čine luksuznijim daju sjaj. Kupovina kozmetike i skupog nakita. Kardiovaskularni sistem i slezina su osetljivi.

19 – 21. aprila: Procedure čišćenja, posete lekaru, manikir, pedikir, tretmani ruku, prirodne maske sa biljem. Creva su osetljiva.

22. i 23. april: Kupovina dekorativne kozmetike, farbanje kose, obrva, trepavica. Bubrezi i bešika su osetljivi.

24 – 26. aprila: Depilacija, dubinski piling i čišćenje, topli oblozi, sauna, masaža. Reproduktivni sistem i debelo crevo su osetljivi. Korisne su preventivne kupke protiv ženskih i muških bolesti.

27. i 28. april: Kupovina  kozmetike. Farbanje kose, šišanje, složene frizure i šminkanje. Područje jetre i butina su osetljivi. Prejedanje je nepoželjno za jetru i žučnu kesu.

29. i 30. april: Masaža joga, istezanje. Ranjive kosti, zglobovi, kičma i zubi.

PeopleImages; Ridofranz / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs