Evo kako da se brzo rešite migrene: Isprobajte ove proverene metode

by | 02.04.2024
Evo kako da se brzo rešite migrene: Isprobajte ove proverene metode

Ukoliko patite od jakih glavobolja, onda vam ovi saveti mogu koristiti. Pomoći će vam da se brzo rešite migrene. Sledite naše savete kako smirili simptome i osetili olakšanje.

 

Imajte na umu da se glavobolje se javljaju u različitim oblicima, a ako često  imate nesnosne bolove onda je ovo dobar razlog da potražite pomoć od specijaliste. Ali postoje neke metode koje mogu skoro odmah ublažiti bolove od migrene.

Kako da se brzo rešite migrene?

Neuobičajene promene vremena mogu izazvati glavobolju, kao i desetine drugih faktora. Dobra vest je da ne morate to da trpite jer se migrene mogu lako ublažiti bez potrebe za pilulama. Pogledajte o kojim metodama se radi.

Hladan oblog

Ako patite od migrene, svakako treba staviti hladan oblog na čelo. Da biste to uradili, koristite kockice leda umotane u peškir ili vreću i zamrznuto povrće itd. Čak i hladan tuš može pomoći, ali sa njim treba biti oprezan da se kasnije ne biste razboleli.

Držite ovaj oblog na glavi 15 minuta, a zatim napravite pauzu za isto vreme. Ponovite postupak ako je potrebno.

Koristite jastučić za grejanje ili vruću oblogu

Da, činjenica je da ne samo hladnoća, već i toplota može pomoći kod glavobolje. Ako je vaša migrena uzrokovana napetošću, pokušajte da stavite grejni jastučić na zadnji deo vrata ili vrata. Takođe možete pritisnuti toplu krpu direktno na deo glave gde osećate nelagodnost.

Smanjite pritisak na kožu glave

U nekim slučajevima, akutna glavobolja se može pojaviti zbog spoljašnjih razloga – na primer, loše odabrane frizure ili šešira, traka za glavu, pa čak i naočara koje su previše zategnute. Uklonite sve aksesoaare sa glave, raspustite kosu i uverite se da ništa drugo ne opterećuje vašu glavu.

Prigušite svetla ako želite da se brzo rešite migrene

Migrene mogu biti izazvane veoma jakim osvetljenjem u prostoriji ili čak svetlošću sa ekrana telefona ili računara. Ostavite sve sprave po strani i prigušite svetla u sobi. Ako treba da izađete napolje, obavezno nosite naočare za sunce.

Ako je problem uobičajen, obavezno dodajte ekran protiv odsjaja na računar i koristite fluorescentne fluorescentne lampe kod kuće.

Zaboravite na žvakaću gumu

Ako imate naviku da često žvačete gumu, to ne samo da može naštetiti vašoj vilici, već i dovesti do glavobolje. Ako imate glavobolju, izbegavajte hrskavu i lepljivu hranu i isecite hranu na male komade.

Ako često škrgute zubima u snu, možda ćete želeti da posetite svog stomatologa i razmislite o nabavci štitnika za zube, koji može pomoći u obuzdavanju jutarnjih glavobolja.

nensuria / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs