Biljni čaj protiv parazita: Očistite organizam

by | 17.11.2023
Čaj protiv parazita

Postoji veliki broj parazita koji se mogu nastaniti u ljudskom organizmu. Srećom, čaj protiv parazita može pomoći kod ovog problematičnog stanja.

U narodnoj medicini se od davnina koristilo bilje gorkog ukusa koje je pojačavalo lučenje žuči i uklanjalo parazite. Dakle, veoma je važno da u čajevima koji čiste organizam od parazita imate supstance koje stimulišu lučenje žuči (holeretici)i poboljšavaju pokretljivost creva koji će brzo ukloniti parazite i toksine. Pored toga, važne su i supstance koje paralizuju parazite sprečavajući ih da se pričvršćuju na zidove creva, krvnih sudova i tkiva organa. Takođe, ovakvi čajevi bi trebalo da poboljšaju imunitet.

Recepti za čaj protiv parazita

Pre nego što započnete sa čišćenjem organizma ovim čajevima, uverite se da niste alergični na biljke koje su u sastavu. Takođe, ako primetite bilo kakve nuspojave, prekinite sa pijenjem.

Monaški čaj

Izmešajte po jednu kašiku pelina, agirmonije, močvarice (Gnaphalium uliginosum), vratića, hrastove kore,  žalfije, nane, listova breze i po 2 kašike kamilice i nevena. Sve izmešajte i kašičicu smeše prelijte sa 200 ml ključale vode. Ostavite da odstoji pola sata, a potom procedite. Pijte 30 minuta pre svakog obroka tokom tri nedelje.

Narodni čaj protiv parazita

Uzmite po 100 g vratića, hajdučke trave i pelina. Izdrobite bilje i izmešajte. Jednu kašiku bilja prelijte sa 300 ml ključale vode i ostavite da odstoji pola sata. Da biste povoljšali ukus, u čaj možete dodati par komada svežeg đumbira. Pijte pola čaše uz obroke tri puta dnevno u toku dve nedelje.

Trojčatka

Uzmite 25 g pelina, 50 g karanfilića i 100 g vratića. Sameljite i izmešajte bilje. Uzimajte po jednu kašičicu tri puta dnevno pola sata pre jela sa čašom vode. Morate uzimati postepeno. Počnite sa jednom dozom, sledeći dan uzmite dve, a potom tri doze.

Kakve prednosti ima lečenje biljem?

Osim što će čaj protiv parazita očistiti vaš organizam, on može očistiti i jetru, creva i krv i limfu. Ovo će znatno poboljšati vaše stanje i ojačati imunitet. Međutim, neophodno je da biljke pripremate pravilno.

Kontraindikacije

Nemojte preterivati sa upotrebom ovog čaja. On neće ubrzati oporavak, a može oštetiti organizam. Pored toga, izbegavajte čaj ako:

  • osetite mučninu, povraćanje i dijareju
  • dojite
  • ste trudni

Svi navedeni čajevi se se ne mogu dugo čuvati, čak ni u frižideru. Zbog toga je preporučljivo da ih uvek kuvate kako bi bili sveži i kako bi se održao maksimalan efekat.

Prirodno lečenje heliko bakterije: Lekovito bilje u borbi protiv parazita

WiroKlyngz/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs