Prirodno lečenje heliko bakterije: Lekovito bilje u borbi protiv parazita

by | 06.11.2023
Prirodno lečenje heliko bakterije

Heliko bakterija je parazit koji je veoma čest kod ljudi. On ume da bude veoma uporan i da se stalno vraća, ali prirodno lečenje heliko bakterije može biti od pomoći.

Zaraženost heliko bakterijom često može biti prikrivena jer osoba ne pokazuje simptome. Ali ako znate da je neko u vašoj porodici ima, ne bi bilo loše da se testirate jer je zarazna. Heliko bakteriju možete dobiti nepoštovanjem sanitarnih i higijenskih pravila. Ipak, u borbi protiv heliko bakterije mogu pomoći neven, kantarion, hajdučka trava i propolis.

Šta je heliko bakterija i koji simptomi bolesti?

Heliko bakterija (Helicobacter pylori) je parazit koji živi u sistemu za varenje i najviše utiče na dvanaestopalačno crevo i želudac. Osobe koje imaju heliko bakteriju ne moraju imati simptome, ali u nekim slučajevima možete osetiti nadutost, bol u stomaku i probleme sa varenjem. Ukoliko se ne leči, heliko bakterija može izazvati čireve i rak na želucu.

Ovaj parazit je veoma uporan i često zna i da se vraća i nakon izlečenja. Jedna od njavažnijih stvari kod borbe sa heliko bakterijom jeste korigovanje ishrane. Neophodno je da izbegavate slanu, začinjenu, dimljenu i prženu hranu.

Prirodno lečenje heliko bakterije

Heliko bakterija se uglavnom leči velikom dozom antibiotika, upravo zbog toga što je veoma uporna i uspeva da opstane čak i kada osoba ima veoma jak imunitet. Međutim, pomoć u borbi protiv heliko bakterije je svakako priroda. Evo lekovite kombinacije koju treba da koristite uz konsultaciju lekara.

Biljna mešavina

Uzmite neven, kantarion i hajdučku travu. Izmešajte i uzmite 4 kašike smeše prelijte sa litrom ključale vode. Ostavite da odstoji 40 minuta, a ptoom iscedite. Lek uzimajte 4 puta dnevno po 100 ml, pola sata pre obroka.

Propolis

Uzmite 10 kapi alkoholne tinkture propolisa i razblažite u 100ml vode. Ovo uzimajte sat vremena pre obroka.

Da bi borba i prirodno lečenje heliko bakterije bilo uspešno, neophodno je da koristite oba leka. Biljnu mešavinu koristite tokom prvog meseca terapija, a propolis tokom drugog.

Giardia kod ljudi: Rešite se parazita prirodnim putem

Snežana Vranić

jarun011/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs