Kora limuna i voda od đumbira: Ovaj jutarnji napitak za mršavljenje će vam smanjiti struk

by | 01.04.2024
Kora limuna i voda od đumbira: Ovaj jutarnji napitak za mršavljenje će vam smanjiti struk

Mnoge osobe pribegavaju prirodnim terapijama u potrazi za boljim zdravljem i manjim strukom. U tom slučaju isprobajte obaj efikasan napitak za mršavljenje.

 

U svetu beskrajnih napitaka za mršavljenje, ako postoji jedna stvar koja može da baci magičnu čaroliju i da istopite kilograme, to je ovaj jutarnji napitak za sagorevanje masti napravljen od kore limuna i đumbira.

Efikasan napitak za mršavljenje

Postoji bezbroj načina da se prirodnim i zdravim putem smanje kilogramo. Jedan od tih načina je mešavina đumbira i limunove kore je privukla pažnju zbog svoje navodne sposobnosti da pomogne u gubitku težine. Hajde da istražimo nauku o ovom jutarnjem napitku i kako ono može podržati vaše napore da smanjite svoj struk.

Prednosti đumbira i limunove kore​

Antioksidansi koji se nalaze u izobilju u limunovoj kori, posebno flavonoidi, mogu ubrzati metabolizam i podstaći sagorevanje masti. Čuven po svojim antiinflamatornim osobinama, đumbir pomaže varenju i može pojačati osećaj sitosti, što zauzvrat smanjuje ukupnu potrošnju kalorija.

Đumbir ubrzava vaš metabolički proces. Jedinjenja u đumbiru poboljšavaju termički uticaj hrane, što znači da se više kalorija sagoreva tokom varenja.

​​Recept za napitak za mršavljenje

Narendajte ili sitno isecite svež koren đumbira i sipajte ga sa limunovom korom (jedan limun) u vrč vode da napravite ovu moćnu infuziju. Za optimalan ukus i koristi, ostavite u frižideru celu noć. Drugi način pripreme ove mešavine je sušenje kore limuna i komadića đumbira i čuvanje u hermetički zatvorenoj kutiji.

Dodajte kašiku ove mešavine za mršavljenje u šolju ključale vode. Krčkajte 2 minuta pre nego što ga procedite i ujutru pijte toplo. Čudesno će vam skinuti kilograme i povući vašu zavidnu figuru!

Kako ovo funkcioniše​?

Čaša ovog napitka od limunove kore i đumbira ujutru pomaže u varenju i metabolizmu, što daje prijatan ton za dan. Kora đumbira i limuna zajedno mogu takođe pomoći u smanjenju žudnje i povećanju sitosti, što će olakšati praćenje hranljive dijete.

Osim što ovaj napitak pomaže u mršavljenju, limunova kora i voda od đumbira pružaju i druge zdravstvene prednosti. Dok antiinflamatorna svojstva đumbira mogu olakšati nelagodnost u stomaku i poboljšati opšte blagostanje, antioksidativna svojstva limunove kore pomažu u radu imunološkog sistema.

Popijte čašu limunove kore i vode od đumbira pre doručka u svojoj redovnoj rutini. Za najbolje efekte kombinujte ga sa redovnim vežbanjem i zdravom ishranom da biste lako smršali.

bhofack2/ gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs