
Hrana koja leči
U frižideru, bašti ili špajzu mogu se naći proizvodi koji sprečavaju ili ublažavaju raznorazne tegobe
pročitaj jošPrilikom komplikacija gastritisa pijem kiselj od pirinča.
Pola čaše ove žitarice potopim u hladnu vodu preko noći. Ujutru isperem, prelijem s dva litra vode, dovedem do ključanja i kuvam na tihoj vatri dok voda potpuno ne ispari. Ohladim i sameljem u blenderu. Dodam jednu kašičicu šećera, prstohvat soli i toliko vode da se dobije gust kiselj, ponovo dovedem do ključanja i odmah skinem s vatre. Pijem po čašu ujutru pre doručka. (Nina Ignatjeva, Krasnodar)
PROČITAJTE I… Pobedite gastritis medom
Komentariše gastroenterolog Aleksej Stanislavovič Sušćinski, Daugavpils
Kiselj od pirinča koristan je usled gastritisa: on oblaže zidove želuca i creva, blago ih čisteći i poboljšavajući varenje. Otklanja upalu i sprečava razvoj disbakterioze. Ovaj napitak posebno je efikasan prilikom povećane kiselosti. Kura traje nedelju dana. Posle sedam do deset dana može se ponoviti.
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
Raspoloženje se krije u – tanjiru! Nesanicu i uznemirenost ne izazivaju promene vremena, nego namirnice koje jedemo
pročitaj jošIsprobajte novi ruski način ishrane, gde se međusobno smenjuju kefirni i “siti” dani
pročitaj još