Ruska narodna medicina pomaže kod gorušice

by | 20.10.2023
Prirodni lekovi za gorušicu

Svi smo se susreli sa neprijatnom gorušicom i tom trenutku sve što želimo je da je se što pre rešimo. Ovi prirodni lekovi za gorušicu mogu biti od pomoći.

Gorušica predstavlja povratak kiselog želudačnog sadržaja u jednjak. Osobe uglavnom opisuju ovaj osećaj pečenja i žarenja u gornjem delu stomaka ili iza grudne kosti. Ona se može javiti sporadično ili posle nekog težeg obroka.

Prirodni lekovi za gorušicu

Lekovi iz prirode za gorušicu će vam pomoći da ublažite njene simptome i da osetite olakšanje.

Luk i šećer

Uzmite luk srednje veličine, izrnedajte ga, stavite u šolju i sipajte šećer na crh. Sve dobro promešajte dok ne dobijete konzistenciju soka. Pojedite ceo sadržaj šolje tokom dana: 1 supenu kašiku na prazan stomak, a zatom nakon 2 sata jela. Žvaćite smesu dok se ne rastvori u ustima.

Mineralna voda

Popijte toplu mineralnu vodu.

Anđelika

Sameljite korenje, seme i listove anđelike. Dobijeni prah skuvajte kao čaj. Jedan prstohvaat prelijte šoljom ključale vode. Uzimajte 3 puta dnevno.

Gazirani napitak od limuna

Stavite pola kašičice sode bikarbone u čašu vode. A kad se soda rastvori dodajte istu količinu limunovog soka. Promešajte, a kada voda zacvrči i pojave se mehurići, popijte. Ovo će ublažiti žgaravicu i podrigivanje.

Sok od krompira

Uzmite oko 150 g krompira. Iscedite sok i pijte 3 puta dnevno ujutro na prazan stomak, a takođe i pre jela i 30 minuta pre večere. Svakodnevno pijte sveže ceđeni sok.

Tretman sa 3 gutljaja vode

Uzmite 3 velika gutljaja vode i gorušica bi trebalo da se umiri.

Čaj od kičice

Prelijte jednu kašiku kičice sa 2 šolje ključale vode. Pijte nekoliko put u toku dana.

Biljna mešavina

Uzmite 20 g kantariona, 20 g bokvice i 5 g kamilice. Prelijte jednu kašiku mešavine bilja sa 2 dcl ključale vode. Uzimajte 1 kašiku 3 puta dnevno.

Ljuske od jajeta

Uvek pre upotrebe ljuske od jajeta, prikuvajte ih 10 minuta kako biste ubili sve mikrobe. Sameljite ih u prah. Ako je kiselost želuca povećana, pola kašičice praha uzmite samo sa vodom. Ako je niska, uzmite prah vodu sa jabukovim sirćetom (1 čaša vode, 1 kašičica jabukovog sirćeta, 1 kašičica šećera ili meda).

DA GORUŠICA NEMA ŠANSE

Snežana Vranić

nicoletaionescu/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs