Narodni lekovi za poboljšanje pamćenja: Gingko biloba će pojačati vašu memoriju

by | 18.10.2023
Narodni lekovi za poboljšanje pamćenja

Koliko puta ste negde krenuli, a onda zaboravili po šta ste pošli? Narodni lekovi za poboljšanje pamćenja su tu da vam pomognu.

Narodni lekovi za poboljšanje pamćenja

Ponekad pamćenje ume da nas izneveri i to ume da bude veoma frustrirajuće. Da biste poboljšali cirkulaciju krvi u mozgu i ojačali pamćenje, trebalo bi da uzimate prirodne lekove koje ćete lako pripremiti kod kuće. Detelina i gingko biloba će ojačati vašu memoriju.

Tinktura deteline

Ova tinktura se uzimala od davnina jer je ovo odličan lek koji poboljšava cirkulaciju krvi u mozgu. Sakupite livadsku detelinu tokom perioda cvetanja u pola litre tegle. U nju sipajte pola litara 40% votke. Ostavite smešu na tamnom mestu 14 dana. Međutim, potrebno je svakodnevno je protresti. Nakon što odstoji, potrebno je da je procedite. Tinkturu uzimajte jednom dnevnu supenu kašiku pre spavanja ili odmah posle ručka.Lečenje se sprovodi 3 meseca. Zatim obavezno napravite pauzu od tri nedelje. Potom ponovite tretman.

Napitak od listova gingko bilobe

Ovaj napitak jača zidove krvnih sudova, sprečavajući njihovu krhkost. On poboljšava crikulaciju krvi i pomaže zasićenju mozga kiseonikom i normalizuje krvni pritisak. Kao rezultat, pamćenje osobe se poboljšava. Za pripremu napitka sipajte kašiku suvog zgnječenog lista ginka u termos i prelijte šoljom ključale vode. Ostavite smešu da odstoji 2 sata. Proceđenu infuziju uzimajte oralno, 70 ml tri puta dnevno, pola sata pre jela.

Tinktura od listova gingko bilobe

Tinktura od listova gingko bilobe podjednako efikasno deluje na krvne sudove mozga kao i napitak od njih. Ona eliminiše grčeve u venama, povećava elastičnost zidova kapilara i krvnih sudova. Možete sami pripremiti tinkturu. Da biste to uradili, 40 g suvog lišća prelijte sa 400ml votke ili 40% alkohola. Ostavite 14 dana na zatamnjenom mesto. Proceđenu tinkturu uzimajte 10-15 kapi 2 puta dnevno. Pre uzimanja, obavezno razblažite lek u 100 ml vode. Potrebno je da ovau tinkturu koristite tokom jednog meseca, a najbolje bi bilo da tretman ponavljate tri puta godišnje.

Snežana Vranić

Jurgal/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs